Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil stenge ute Irak

Saudi Arabia vil bygge et 900 kilometer langt sikkerhetsgjerde for å stenge grensa til Irak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det er saudi-prinsen Nayef bin Abdulaziz som sier at Saudi Arabia nå ønsker å stenge ute «islamske militanter og illegale immigranter», melder BBC.

Det planlagte 900 kilometer lange gjerdet skal være en del av et enda større elektronisk skjold som det saudiske kongedømme nå planlegger å bygge for å sikre grensene nordover, vestover - og sørover.

Prosjektet, som skal koste så mye som 12 milliarder dollars, inkluderer både sensorer og varmekameraer, skriver BBC.

Saudierne ønsker dermed tydelig ingen fysisk kontakt med sine irakiske naboer. Frykten for at kaoset i Irak skal spre seg til Saudi Arabia skal være grunnen for det.

Prins Nayef sier at byggingen av gjerdet vil starte neste år. Byggeprosessen er planlagt til seks år. Saudi-arabiske myndigheter ser på sikkerhetsgjerdet som en måte å unngå at al-Qaida-krigere, narkotika- og våpensmuglere - og irakiske flyktninger klarer å snike seg inn i landet.

Også Israel og USA har bygget  - eller ønsker å bygge - gedigne murer for å unnslippe naboene sine. Om det medfører forbedret sikkerhet, er en annen diskusjon.

Foto: Google Map
Foto: Google Map Vis mer
Hele Norges coronakart