Vil stevne naboer som hørte skrik

Stevner vitner som hørte skrik og rop den natten Linn Madelen Bråthen (33) døde ved Breviksbrua i Telemark.

FORLOT HENNE: 
Ekspolitimannen er tiltalt for å ha forlatt Bråthen i hjelpeløs tilstand etter at hun på ukjent måte falt fra den 45 meter høye brua. Foto: Per Flåthe / Dagbladet
FORLOT HENNE: Ekspolitimannen er tiltalt for å ha forlatt Bråthen i hjelpeløs tilstand etter at hun på ukjent måte falt fra den 45 meter høye brua. Foto: Per Flåthe / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Saken mot den tiltalte ekspolitimannen starter i Nedre Telemark tingrett 8. september, skriver TV 2. Han var lenge under mistanke for å ha drept kvinnen, men Riksadvokaten mente bevisene ikke holdt til en tiltale for dette.

Han er tiltalt for å ha forlatt Bråthen i hjelpeløs tilstand etter at hun på ukjent måte falt fra den 45 meter høye brua.

Fem naboer til brua vil bli ført som statsadvokatens vitner under rettssaken. Felles for dem er alle skal ha hørt skrik og rop om hjelp på det tidspunktet Linn Madelen Bråthen døde.

Den tidligere politimannen er også tiltalt for å ha avgitt falsk forklaring om hva som skjedde natt til 3. august i fjor.

40-åringen ble sagt opp fra jobben i januar, men klaget avgjørelsen inn for det sentrale tilsettingsrådet. Rådet bestemte at klagen ikke tas til følge, og dermed ble avskjedsvedtaket til Telemark politidistrikt stående.

(NTB)