- Vil stevne nye sakkyndige vitner

Forsvarerne til terrortiltalte Anders Behring Breivik vil stevne inn nye sakkyndige vitner som kan belyse psykiatri og tilregnelighet.

NY BEVISOPPGAVE: Forsvarerne Geir Lippestad og Vibeke Hein Bæra vil legge fram ei ny vitneliste for retten før dags forhandlinger avsluttes. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
NY BEVISOPPGAVE: Forsvarerne Geir Lippestad og Vibeke Hein Bæra vil legge fram ei ny vitneliste for retten før dags forhandlinger avsluttes. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Hovedspørsmålet i denne saken er spørsmålet om tilregnelighet eller ikke. Under sakens gang har vi registrert veldig mange sakkyndige psykiatere som har uttalt seg om dette spørsmålet. Vi følger med i det som kommer fram i media, og er spesielt interessert i fagfolk som har fulgt saken, sier forsvarsadvokat Geir Lippestad til Dagbladet.

Fram til nå har forsvarernes vitneliste vært å anse som dynamisk, med muligheter for å slette noen vitner og å føre opp nye.

Forsvarerne skal samtale seg imellom i løpet av dagen, og vil levere sin endelige vitneliste før de avslutter dagen i Oslo tingrett.

Medforsvarer Tord Jordet sier at Breivik har ønsket mer tid til å forklare seg om sin egen tilregnelighet.

- Ønsker mer tid - Han har ønsket å ha veldig mye tid, og vi ser at retten ville hatt nytte av at han hadde fått mer tid til sin forklaring, sier Jordet.

Han peker spesielt på Breiviks eget syn på egen tilregnelighet.

- Han sier selv at det er mange historiske eksempler og egne erfaringer som har preget ham og hans oppfatninger. Dette er ting som han ikke har fått god nok tid til å legge frem, sier Jordet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer