Vil stille Berlusconi for retten for sexanklager

Påtalemyndighetene i Italia vil at statsministeren stilles for retten for beskyldningene om at han har hatt sex med en mindreårig prostituert.

I HARDT VÆR: Italienske påtalemyndigheter ønsker å stille Silvio Berlusconi for retten for anklagene om at han har hatt sex med en mindreårig prostituert. Foto: Scanpix
I HARDT VÆR: Italienske påtalemyndigheter ønsker å stille Silvio Berlusconi for retten for anklagene om at han har hatt sex med en mindreårig prostituert. Foto: ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):  - Vi skal ha et «avgjørende møte» senere i dag, hvor vi som har vært involvert i etterforskningen skal utforme en siktelse. Den vil trolig bli lagt fram for påtalemyndighetene i morgen, sier etterforskningsleder Edmondo Bruti Liberati i Milano, ifølge The Guardian.

Under etterforskning I forrige måned kom det frem at Berlusconi - formelt sett - var under etterforskning, mistenkt for å ha betalt en mindreårig prostituert, deretter prøver å dekke over hendelsen ved å misbruke sin autoritet.

Til sammen har de to lovbruddene en maksimal strafferamme på 15 år.

Berlusconi benekter ha gjort noe galt, det samme gjør den jenta i sentrum av saken - Karima el-Mahroug, en marokkansk nattklubbdanser.

Arrestert I mai i fjor ble Mahroug arrestert, mistenkt for tyveri, og tatt med til en politistasjon i Milano.

I stedet for å bli returnert til omsorgsmyndighetene, ble hun overlevert til en venn av statsminister, angivelig etter at Berlusconi skal ha snakket med en høytstående politimann på telefon.

Ifølge lekkasjer fra den påfølgende etterforskningen, flyttet venninnen sammen med en brasiliansk kvinne som påstås å være en prostituert.

Nye bevser om orgier? Granskningen av saken skal ha avdekket bevis, noe Berlusconis advokater betviler, om at Mahroug flere ganger skal ha besøkt statsministerens hjem i nærheten av Milano.

Dokumenter som ble sendt til parlamentet i forrige måned, inneholdt vitneforklaringer og lydopptak fra «middager» i villaeen, der et stort antall kvinner skal ha deltatt i det som utviklet seg til ville sexorgier.

Straffbar handling Ifølge italiensk lov, er den seksuelle lavalder 14, men å betale for tjenester av en prostituert under 18 år er en straffbar handling, og kan - isolert sett - straffes med inntil tre års fengsel.

Det er uklart om påtalemyndighetene vil be dommeren om å ta ut tiltale på begge punkter.

Mafia-bilder Samtidig med at Berlusconi nå kanskje må møte i retten, hevder den anerkjente italienske fotografen Fabrizio Corona, at Camorra-mafien skal være i besittelse av kompromitterende bilder av Silvio Berlusconi i ville sexorgier som de ønsker å selge til sladderpressen, skriver The Telegraph.

- Representanter fra et stort ukeblad dro til Napoli for å kjøpe bildene av Berlusconi, hevder han i et italiensk tv-program.

I SØKELYSET: Modell og nattklubbdanser Karima El Mahroug, med artistnavnet Ruby, er i sentrum av en sexskandale som involverer Italias statsminister Silvio Berlusconi. Foto: Scanpix
I SØKELYSET: Modell og nattklubbdanser Karima El Mahroug, med artistnavnet Ruby, er i sentrum av en sexskandale som involverer Italias statsminister Silvio Berlusconi. Foto: Scanpix Vis mer