Vil stille Brasils president for riksrett

Opp til medlemmene i underhuset.

FLERTALL: Et flertall i en komité i den brasilianske kongressen mener det er grunnlag for å stille president Dilma Rousseff for riksrett. Foto: AFP PHOTO / YASUYOSHI CHIBA / NTB Scanpix
FLERTALL: Et flertall i en komité i den brasilianske kongressen mener det er grunnlag for å stille president Dilma Rousseff for riksrett. Foto: AFP PHOTO / YASUYOSHI CHIBA / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Et flertall i en komité i den brasilianske kongressen mener det er grunnlag for å stille president Dilma Rousseff for riksrett.

Rousseff er mistenkt for å ha omgått lovverket for å sikre seg gjenvalg i 2014. Med stemmene 38 mot 27 ga den tverrpolitiske komiteen klarsignal for en eventuell riksrettssak.

Avstemningen er ikke bindende, og det er nå opp til medlemmene i underhuset om Rousseff skal stilles for riksrett.

Kraftige salver Bakgrunnen for Rousseffs utsatte posisjon er anklager mot hennes regjering, som skal ha pyntet på budsjettall for å skjule økonomiske problemer. Opposisjonen hevder at avstemningsresultatet er i tråd med det flertallet av landets innbyggere ønsker, mens presidentens tilhengere kaller det et skamløst kuppforsøk.

Avstemningen trakk i langdrag mandag og var preget av kraftige salver fra begge parter i forkant av kveldens avgjørende avstemning. De som frontet riksrett hadde skilt på pultene sine med sitt krav, mens presidenttilhengerne ropte «Kupp, kupp, kupp».Utfallet av avstemningen var som ventet, og det er også i stor grad symbolsk fordi det til sjuende og sist er underhuset som skal fatte den avgjørende beslutningen, som er ventet i slutten av uken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer