Vil stoppe au pairer fra Filippinene

- Dette dreier seg om billig arbeidskraft i norske hjem, sier Rolf Reikvam (SV).

KRITISERER AU PAIR-ORDNING: Stortingsreprentant for SV Rolf Reikvam. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
KRITISERER AU PAIR-ORDNING: Stortingsreprentant for SV Rolf Reikvam. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Regjeringens håndtering av au pairer fra Filippinene får kraftig kritikk fra både Arbeiderpartiet og SV. Marit Nybakk krever at ordningen stanses.

Marit Nybakk (Ap), som er 2. nestleder i utenrikskomiteen, sier det er svært beklagelig at norske myndigheter utsteder au pair-visum som forutsetter korrupsjon for å kunne brukes.

- Norge må umiddelbart gjøre en foreløpig stans i utstedelsen av au pair-visum for filippinske jenter mens saken blir utredet, sier Nybakk til Dagsavisen.

Filippinske kvinner, som vil jobbe som au pair i Norge, må bestikke seg ut av Filippinene etter at landet innførte forbud mot au pair-ordningen på grunn av rapporter om misbruk og prostitusjon. Fritt leide ut av landet koster nesten en årslønn.

Nybakk mener at Norge må respektere Filippinenes forbud.

- Jeg vil ta kontakt med UD umiddelbart, sier hun.

Innvandringspolitisk talsmann i SV, Rolf Reikvam, vil også ha slutt på praksisen.

- Dette er fullstendig uholdbart og pinlig for norsk utenrikstjeneste. Norge må avslutte dagens visumpraksis på Filippinene umiddelbart, og være lojale mot lovene som gjelder i landet, fastslår Reikvam, som mener hele au pair-ordningen må avvikles.

- Ordningen har ikke lenger noen funksjon slik den opprinnelig var tenkt, nemlig som språklig og kulturell utveksling. Dette dreier seg om billig arbeidskraft i norske hjem, sier han.(NTB)

 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer