BAD OG STUDER:  Rundt 1000 norske studenter tar diverse studier på Bali, Brasil og Sør-Afrika, men dette kan nå bli vanskeligere, går det som kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen vil. Her er Tucker McCarthy på brettet sitt, han jobber på Waikiki Beach på Hawai og lærer kjendiser å surfe. Foto: SIV JOHANNE SEGLEM/Dagbladet
BAD OG STUDER: Rundt 1000 norske studenter tar diverse studier på Bali, Brasil og Sør-Afrika, men dette kan nå bli vanskeligere, går det som kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen vil. Her er Tucker McCarthy på brettet sitt, han jobber på Waikiki Beach på Hawai og lærer kjendiser å surfe. Foto: SIV JOHANNE SEGLEM/DagbladetVis mer

Vil stoppe «badestudier»

Kunnskapsministier Torbjørn Røe Isaksen vil ikke ha studier på Bali, Brasil og Sør-Afrika.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen varsler i dagens Aftenposten en kraftig innstramming når det gjelder å la universiteter og høyskoler tilby norske studier i utlandet, gjerne gjennomført via kommersielle aktører.

- Disse studiene kan ikke begrunnes med kvalitet, ikke med god internasjonalisering og det er heller ikke god bruk av skattebetalernes penger. Derfor må vi nå sette ned foten slik at dette ikke brer seg videre, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) til Aftenposten.

Rundt 1000 norske studenter går på studier i utlandet. Her tar de fag som «vitenskap, menneske og samfunn», «vintersport og frikjøring», «sommeridretter», «fysisk aktivitet og helse», samt utdanning for å bli personlig trener. De mest populære destinasjonene er Bali, Brasil, Sør Afrika og Alpene.

- Det er neppe en naturlig oppgave for norske statlige høyskoler å tilby ordinære utdanninger for norske studenter på eksotiske destinasjoner. Jeg mener disse avtalene og studiene har fått utvikle seg alt for lenge uten noen kritisk gjennomgang, sier kunnskapsministeren.

VURDERER ENDRINGER:  Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
VURDERER ENDRINGER: Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer