Kommersielle barnehager

Vil stoppe barnehageprofitørene Ap har snudd, KrF vil vite mer

I valgkampen sa Jonas Gahr Støre tvert nei forslag fra SV og Rødt om å forby profitt i barnehagene. Nå har Ap snudd.

IKKE PROFITT: De rødgrønne og KrF vil granske hvordan offentlig støtte og foreldrebetaling til barnehage brukes for å forsikre seg om at de ikke går til store utbytter for kommersielle kjeder. De rødgrønne vil endre barnehageloven, men KrF vil avvente utredning av pengestrømmene. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix.
IKKE PROFITT: De rødgrønne og KrF vil granske hvordan offentlig støtte og foreldrebetaling til barnehage brukes for å forsikre seg om at de ikke går til store utbytter for kommersielle kjeder. De rødgrønne vil endre barnehageloven, men KrF vil avvente utredning av pengestrømmene. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

​ Et flertall på Stortinget vil hindre at offentlig finansierte barnehager blir objekter for spekulasjon og store utbytter.

Men KrF, som trengs for å få flertall, vil vite mer om pengestrømmene før de vurderer lovendring.

- De ideelle barnehagene er under press fra kommersielle kjeder. KrF synes ikke offentlig finansierte og foreldrefinansierte barnehager skal være et område for spekulasjon og profitt, og at offentlige tilskudd går til uakseptabelt store utbytter, sier KrFs talsmann i utdannings- og forskningskomiteen, Hans Fredrik Grøvan, til Dagbladet.

Komiteen behandler nå et forslag fra SV om endring av barnehageloven for å sikre at offentlige tilskudd og foreldrebetaling kommer barna til gode, og ikke går til profitt for private barnehageeiere. Komitéinnstillingen skal etter planen legges fram tirsdag.

Ap snudde

I valgkampen sa Ap-leder Jonas Gahr Støre nei til SVs krav om å forby profitt i barnehagene.

– Arbeiderpartiets politikk er ikke å nekte en barnehageeier å tjene penger på barnehagedriften. Det viktigste for Arbeiderpartiet er å sikre mange nok barnehageplasser med høy kvalitet, slik at alle foreldre som ønsker barnehageplass får det, sa Støre til VG.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer