Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil stoppe dagbøker

LONDON (Dagbladet): Yoko Ono vil stoppe offentliggjøringen av John Lennons dagboknotater, som han skrev samme dag som han ble skutt. Dagboka forsvant rett etter hans død i 1980.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hun er rasende på forfatteren Geoffrey Giuliano (42) som hun mener ikke har rett til å publisere Lennons siste ord før han døde.

- Dette er skammelig og smakløst. Jeg er veldig oppbrakt, sier Yoko Ono til The Mail on Sunday. Hun lover å stoppe Giuliano uansett hva det vil koste.

Lennon-biografi

De lærinnbundne dagbøkene forsvant kort tid etter at John Lennon ble skutt av Mark Chapman utenfor Dakota-bygningen i New York han bodde i.

En av Lennons ansatte, Fredric Seaman, ble i 1983 dømt for å ha stjålet dagbøkene. Bøkene ble returnert til Yoko Ono, men den siste dagboka fra 1980 ble aldri levert tilbake. I den har han skrevet samme dag som han døde.

Sider fra dagboka dukket opp i London tidlig i år, og nå er Yoko Ono i London for å stanse alle forsøk på bruke stoffet i en biografi. Mannen bak denne biografien er Giuliano.

Fortvilet over livet

Han har tidligere skrevet biografier om John McCartney og George Harrison. Nå har han tilbudt minst fire forleggere dagboknotatene til John Lennon.

- Giuliano mente notatene var meget verdifulle. De var ganske nøyaktige dag-til-dag-notater fra de siste fem årene han bodde i Dakota-bygningen. De var detaljerte, og viste hvor fortvilet John Lennon var over livet, sier forlegger Robert Smith i Smith Gryphon. I likhet med de andre har han avvist tilbudet.

Yoko Ono møtte Giuliano første gang i 1983, og mistenker ham for å ha tatt med seg boka da han besøkte henne.

RASER: Yoko Ono vil kjempe med alle midler for å stoppe offentliggjøringen av eksmannen John Lennons dagbøker.