Vil stoppe den svarte økonomien med trusselsenter for økonomisk kriminalitet

Justisministeren: - Et meget aktuelt forslag.

ANUNDSEN POSITIV:  Hårek Elvenes (H), som sitter i justiskomiteen på Stortinget, har lenge uroet seg for dårlig samhandling mellom kontrolletatene i kampen mot økonomisk kriminalitet. Nå foreslår han et felles vurderings- og trusselsenter for økomomisk kriminalitet, for å gjøre kontrolletatene mer stridsdyktige for å bekjempe den svarte økonomien - som stadig vokser i omfang. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
ANUNDSEN POSITIV: Hårek Elvenes (H), som sitter i justiskomiteen på Stortinget, har lenge uroet seg for dårlig samhandling mellom kontrolletatene i kampen mot økonomisk kriminalitet. Nå foreslår han et felles vurderings- og trusselsenter for økomomisk kriminalitet, for å gjøre kontrolletatene mer stridsdyktige for å bekjempe den svarte økonomien - som stadig vokser i omfang. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hårek Elvenes (H), som sitter i justiskomiteen på Stortinget, har lenge uroet seg for dårlig samhandling mellom kontrolletatene i kampen mot økonomisk kriminalitet.

Politiet bekrefter et vedvarende, stort problem med organisert arbeidslivs- og økonomisk kriminalitet i Norge. Sosial dumping, skattesvindel, steinleggere som tjener millioner av svarte kroner og mafiatilstander i flere bransjer er realiteten i Norge i 2014.

Nå foreslår han et felles vurderings- og trusselsenter for økomomisk kriminalitet, for å gjøre kontrolletatene mer stridsdyktige for å bekjempe den svarte økonomien - som stadig vokser i omfang.

- Informasjonsflyten mellom politiet og kontrolletatene må bli bedre. Økonomisk kriminalitet er et gallopprende samfunnsproblem. Økonomisk kriminalitet må angripes med felles front fra politiet og kontrolletatene. Uten felles front vil de kriminelle ligge lysår foran, sier Elvenes til Dagbladet. Anundsen positiv Forsvarsministeren og justis- og beredskapsministeren besluttet i februar 2007 å opprette en Felles analyseenhet (FAE) mellom PST og Etterretningstjenesten - et formalisert samarbeid om trusselvurderinger og temarapporter knyttet til terror.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer