Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil stoppe ekstraordinært styremøte i kirketid

Innkalt kl. 20 i går kveld. Sykehusbråket fortsetter i Møre og Romsdal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Søndag klokka 11 holdes et ekstraordinært styremøte i Helse Møre og Romsdal om juridiske vurderinger rundt plasseringen av nytt sykehus. Ordførerne på Nordmøre ber om at møtet utsettes.

Innkallingen ble sendt ut lørdag kveld.

Fredag ble det kjent at helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) går for å legge det nye sykehuset på Nordvestlandet til Molde. Saken har skapt sterk debatt lokalt, både i helseforetaket og blant folk.

— Uvanlig Ordfører- og rådmannskollegiet på Nordmøre — ORKidé — ber om at møtet utsettes.

— For det første er det svært uvanlig å innkalle til et ekstraordinært styremøte klokka 20.00 en lørdag kveld, for så å avholde møtet dagen etter, i kirketida på fjerde søndag i advent.

Møtet avholdes som telefonmøte, og kan dermed ikke følges av offentligheten, skriver ORKidé-leder Ingunn O Golmen i et brev til styret i Helse Møre og Romsdal.

Til NTB opplyser kommunikasjonsdirektør Trine Kvalheim i Helse Møre og Romsdal at temaet for møtet er den juridiske vurderingen av sykehussaken det ble bedt om i et møte onsdag. I tillegg behandles en begjæring om innsyn i eposter.

— I hui og hast — I hui og hast har et advokatfirma utarbeidet et notat og gitt en vurdering av flere juridiske forhold. I dette notatet viser de til at det sannsynligvis er begått brudd på helseforetaksloven, samtidig som de bagatelliserer virkningene av dette.

I tillegg viser advokatfirmaet til at det var et felles styremøte 12. november i år. Dette er et styremøte hvor det ikke er offentliggjort verken innkalling eller protokoll. Det er i strid med helseforetaksloven, heter det i brevet fra ordførerkollegiet.

Ifølge NRK kommer møtet i stand etter at ansatterepresentant Harald Topphol ba om en juridisk vurdering.

- Brøt ikke loven
Helse Møre og Romsdal brøt ikke forvaltningsloven i spørsmålet om sykehusplassering, konkluderer advokatfirmaet Thommessen.

I et 13-siders notat som legges fram for styret, konkluderer advokatfirmaet Thommessen med at det ikke foreligger brudd på forvaltningsloven.

I tillegg har advokatfirmaet vurdert påstandene om at Helse Midt-Norge og Helse Møre og Romsdal kan ha brukt diskusjonen rundt sluttavtalen til tidligere direktør Astrid Eidsvik i Helse Møre og Romdal som pressmiddel overfor henne i spørsmålet om valg av tomt til sykehuset.

Det er ikke grunnlag for disse påstandene, mener advokaten som har sett på saken.

(NTB)

Lik Dagbladet på Facebook