Vil stoppe flygende rikinger

Fylkesmann Kåre Willoch og naboer til finanskjendiser i Holmenkollen og på Bygdøy vil ha slutt på unødvendig helikoptertrafikk til eiendommer og hoteller. Willoch mener de nyrike tar seg til rette og ødelegger miljøet for andre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Dette er en ukultur som er svært uheldig, sier Kåre Willoch til Dagbladet. Han mener kaksene i Holmenkollen og på Bygdøy ikke har det så travelt at de må bruke helikopter hit og dit.

- Jeg kjøper ikke begrunnelsen deres om at de ikke får tida til å strekke til. Jeg tror ikke det minste på dem, sier Willoch.

Forstyrrer naboer

Blant dem som bruker helikopter til og fra Holmenkollåsen er Rimi-eier Stein Erik Hagen og Trysil-kongen Svein Erik Bakke. Begge bruker private helikoptre. Stein Erik Hagen har flere ganger landet på sin egen tomt i Holmenkollen.

Mange av dem som bor i Holmenkollen er lei den økende helikoptertrafikken. John Erik Anker har klaget sin nød til myndighetene.

Huset hans ligger bare noen hundre meter fra Holmenkollen Park Hotel, hvor det stadig lander maskiner.

- Vi har utsikt rett til landingsplassen, sier Anker, som ikke orker bråket fra helikoptrene som flyr over hustaket hans.

Hotell-ledelsen har søkt om å få drive to landingsplasser. Saken er ikke avgjort ennå, men etter det Dagbladet forstår vil hotellet neppe få en slik tillatelse fra Luftfartsverket fordi det er mange eneboliger i området.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer