Smittekrisa i Trondheim

Vil stoppe julefylla: - Har ikke kontroll

I Trondheim herjer coronaviruset. Høyre krever ekstraordinært møte i formannskapet allerede 1. juledag, før trønderne drar på byen i romjula.

SMITTE: Coronaviruset herjer i Trondheim, og det kan gå mot ekstraordinært møte allerede 1. juledag. Foto: Gorm Kallestad / NTB
SMITTE: Coronaviruset herjer i Trondheim, og det kan gå mot ekstraordinært møte allerede 1. juledag. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Fullvaksinerte: 65.95% Første dose: 75.40%

Tirsdag ble det registrert 39 nye smittede i Trondheim.

Formannskapet i byen skal etter planen møtes 29. desember for å vurdere ytterligere tiltak mot coronavisuet. Men det er for seint, ifølge Trondheim Høyre, som er svært bekymret over situasjonen.

Høyre forteller Dagbladet at de vil ha et ekstraordinært møte så raskt som mulig for å kunne stramme inn på smittevernreglene i byen, gjerne allerede 1. juledag.

- Dette er en veldig alvorlig situasjon. Hvis ikke politikerne møtes før 29. desember, vil hele jula gå uten nye tiltak mot smitten. Den tida har vi ikke nå. Vi må fatte nye smitteverntiltak så raskt som overhodet mulig. Hver dag teller, sier Ingrid Skjøtskift, leder i Høyres bystyregruppe i Trondheim, til Dagbladet.

- Vi må få samlet politikerne så raskt vi kan. Julaften kveld blir kanskje vanskelig, men 1. juledag er en god mulighet. Dette må bare skje så raskt som mulig, legger hun til.

Vil stoppe festmulighetene

Skjøtskift sier Høyre vil gå drastisk til verks i kamp mot smitten.

- Dette er ikke tida for å sitte med hendene i fanget. Vi må stramme inn så raskt vi får samlet formannskapet. Det viktigste er å legge begrensninger på de sosiale møteplassene i Trondheim i jula. Vi vet jo at 1. og 2. juledag er store festdager, men dette er ikke tida for å feste. Dermed må vi få hindret det, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer