Vil stoppe luksusrally

Utrykningspolitiet (UP) vil med alle midler stanse villmannsrally fra Nordkapp til Cape Tarifa i Spania. Om nødvendig vil politiet be om hjelp fra Forsvaret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norske veier skal i sommer bli lekeplass for et ulovlig fartsrally. Politiet er allerede i alarmberedskap.

- Helt vanvittig og en ukultur vi ikke skal ha på norske veier, sier distriktsleder for UP i Nord-Norge, Einar Holand til Dagbladet.

- Noen villmenn i sportsbiler skal ikke bruke veien som lekeplass og sette andres liv i fare. Vi vil ta i bruk alle midler for å stoppe et slikt arrangement. God etterretning vil helt sikkert avsløre når løpet skal gå.

Bilbøller

Vi har beredskap til å stanse bilbøller. Det kan skje både på veien eller fra lufta. Om nødvendig må vi få et samarbeid med Forsvaret. Bilene må gjennom Nordkapp-tunnelen som er døgnbetjent. Der har vi full kontroll.

Skulle det komme noen sportsbiler, vil vi straks høre om det og sette i gang overvåking. Vi skal også informere politiet i andre distrikter i inn- og utland, sier Holand. Han tror et slikt villmannsløp kan komme når som helst.

Fartsgalskap

Det er en ukjent nederlandsk gruppe som i all hemmelighet planlegger et fri-fart-rally fra Nordkapp til Cape Tarifa i Sør-Spania. Ingen fartsbegrensninger gjelder - vinner er den som kommer først fram.

Etter modell av den amerikanske filmen om Cannonball-run (fortest fra østkysten til vestkysten), kommer nå det ulovlige billøpet på norske veier. Løypa er på 5800 km og skal kjøres på to til tre dager. Om natta skal deltakerne bo på luksushotell.

Feite lommebøker

På startstreken blir det Porsche, Ferrari, BMW, Mercedes, Audi - biler med mange hestekrefter samt sjåfører med feite lommebøker som ikke bryr seg om trafikkregler. De tøffeste bryter så mange av dem som mulig. De nederlandske arrangørene har kjørt opp løypa. I Nord-Sverige ble arrangørbilene registrert i hastigheter opp mot 175 km/t.