-  Vil stoppe nettmobbing

Barne- og familieminister Karita Bekkemellem vil be både Kulturdepartementet og Justisdepartementet om et samarbeid for å komme mobbingen på nettet til livs.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

-  Jeg har ikke vært klar over omfanget av dette fenomenet som Dagbladet skrev om i går. Men nettopp det at så mange unge mennesker kan bli ofre for mobbing på nettet - eller via mobiltelefoner - gjør at vi må komme med tiltak, sier Bekkemellem til Dagbladet.

Hun sier at både forbrukermyndighetene og Barne- og familiedepartementet er i gang med arbeidet.

«Foreldrepraten»

-  Vi har etablert et nettsted for foreldre, der de kan sette seg inn i hvilke utfordringer det nye kommunikasjonssamfunnet byr på. Nettstedet «Foreldrepraten» er et eksempel. Så deltar vi i et europeisk samarbeidsprosjekt som tar mål av seg til å redusere risikofaktorene ved bruk av Internett og mobiltelefoner. Men vi trenger mer, sier Bekkemellem.

-  Det er fritt opp til hvem som helst å starte en nettside eller et såkalt partynettsted. Der kan ungdommer boltre seg med mobbing og ryktespredning. Hvordan i all verden kan du stanse det?

-  Vi vet ikke ennå hvordan vi skal komme dette til livs, men noe må gjøres. Det er derfor jeg nå varsler en bred gjennomgang av saken. Så skal vi komme tilbake med konkrete tiltak etter hvert, sier statsråd Bekkemellem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.