Vil stoppe Norge

Det som begynte som en liten maktdemonstrasjon i Oslo, blir i morgen utvidet til full blokade av alle grenseoverganger, ferjeterminaler og innfartsårer over hele landet. - Nå skal vi lamme hele Norge, sier blokadegeneral Knut Enger til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag benker representanter fra Norges Lastebileier-Forbund (NLF) og Knut Engers 200- 300 mann sterke blokadestyrker seg ned for å legge siste hånd på hvordan de best mulig skal lamme landet. Kampviljen er stor.

- Noe må gjøres. Det er på tide at politikerne skjønner at vi mener alvor. Onsdag vil de forstå at vi er helt avhengig av lastebilen. Uten den stanser Norge, sier Enger.

Enger påpeker at hensikten med den landsomfattende aksjonen onsdag ikke er å ramme bilister.

Storaksjon

Nærmere 10 000 lastebiler deltar i aksjonen som tar til klokka 06.00 onsdag morgen.

Går alt etter planen til Apeland & Co., vil all transport over godsterminaler, havner og godstransport på veistrekninger blokkeres i ett døgn.

Direktør Apeland sier til Dagbladet at det ikke er forbundet sentralt, men medlemmene som har presset fram denne aksjonen.

- Det er svært gledelig at forbundet nå kommer på banen. Folk har klaget nok uten å gjøre noe, sier Enger.

Restad avslo

Mandag sendte NLF et brev til finansminister Gudmund Restad, der de ba om at det planlagte møtet førstkommende fredag kunne framskyndes til tirsdag. Da Restad avslo dette, kunngjorde NLF sin landsdekkende aksjon.

Aksjonene styres ikke sentralt, men settes istedet i gang av fylkeslagene.

Mens Norge lammes onsdag, blir det også en lovlig aksjon foran Stortinget. Den er i regi av mannen hele Norge har blitt på fornavn med denne uka: Knut Enger.

FULL STOPP: Lastebilsjåførene har fått nok. Fra onsdag blir det tilnærmet franske tilstander i norsk veitransportnæring.