Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil stoppe Obamas dronekrig etter at 17 bryllupsgjester ble drept ved et uhell

Parlamentet i Jemen har stemt for å forby droneangrep.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Jemens parlament har vedtatt en lov som forbyr droneangrep, melder det jemenittiske nyhetsbyrået Saba.

Det aller første dødelige bombeangrepet fra en amerikansk drone i landet skjedde i 2002, som ledd i USAs krig mot terrorisme. Siden den gang har antallet droneangrep økt voldsomt.

Dramatisk økning USA kan blant annet skryte av en rekke vellykkede droneangrep, blant annet det som drepte al Qaida-toppen Anwar al-Awlaki.

De er trolig også fornøyde med at 451 terrorister skal ha blitt drept i angrepene, ifølge en oversikt organisasjonene New America Foundation og Bureau of Investigative Journalism har laget.

Men økningen sivile dødsfall øker også. Mens 21 står oppført som uidentifiserte ofre, står det at angrepene drepte 15 sivile i fjor.

Vedtok droneforbud Nå har et enkelt angrep sørget for at økningen fortsetter i 2013.

For på torsdag ble 17 bryllupsgjester drept i et enkelt droneangrep i provinsen Bayda.

Episoden har ført til protester over hele Jemen - og det er trolig dette som har ført til at parlamentet i landet nå har vedtatt en lov som forbyr droneangrep, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Politikerne i landet påpekte i forbindelse med vedtaket viktigheten av å beskytte alle innbyggere fra enhver aggresjon, i tillegg til at det er viktig å verne om suvereniteten til jemenittisk luftrom.

- Provoserte Men ifølge CNN er forbudet ikke-bindende. En tjenestemann opplyser til kanalen at både USAs president Barack Obama og Jemens president Abdu Rabbo Mansour bør tolke vedtaket som en sterk advarsel.

- Befolkningen i Jemen er provoserte av droneangrepene, og folkets represenanter i parlamenter reflekterer stemningen ute på gata.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media