Vil stoppe pyramidespillet World Ventures

Lotteritilsynet har konkludert med at World Ventures driver en ulovlig pyramide i Norge og krever at all salgsvirksomhet stoppes.

PYRAMIDESPILL: Lotteritilsynet, her ved direktør Atle Hamar, vil stoppe World Ventures pyramidevirksomhet i Norge. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX .
PYRAMIDESPILL: Lotteritilsynet, her ved direktør Atle Hamar, vil stoppe World Ventures pyramidevirksomhet i Norge. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Hegnar.no): Lotteritilsynet konkluderer med at World Ventures er et ulovlig pyramidespill fordi inntektene nesten bare kommer fra verving av medlemmer og ikke salg av reiser.

Tilsynet mener derfor at virksomheten er et brudd på § 16 i lotteriloven som forbyr å opprette, drive, delta i eller markedsføre pyramidespill eller lignende system.

Koster tusenvis å være med Tilsynet viser til at det koster ca. 6.200 kroner å være både salgsrepresentant og medlem første året. De neste årene koster det samme ca. 4.000 kroner.

Reiseklubben World Ventures selger medlemskap gjennom selskapet Rovia som skal gi rabatter på ferieopphold.

Tall fra World Ventures viser at det gjennomsnittlig ble solgt reiser for vel 500 kroner pr. medlem i 2012.

Les også: Charter-Svein og Oddvar Brå ble vervet

Provisjon og bonus på verving Salgsrepresentanter for reiseklubben mottar provisjon og bonus når de selger medlemskap, og i tillegg får de provisjon av medlemskap solgt av andre salgsrepresentanter på nivåer under seg i en pyramidestruktur, skriver Lotteri- og stiftelsestilsynet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer