Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil stoppe pyramidespillet World Ventures

Lotteritilsynet har konkludert med at World Ventures driver en ulovlig pyramide i Norge og krever at all salgsvirksomhet stoppes.

PYRAMIDESPILL: Lotteritilsynet, her ved direktør Atle Hamar, vil stoppe World Ventures pyramidevirksomhet i Norge. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX .
PYRAMIDESPILL: Lotteritilsynet, her ved direktør Atle Hamar, vil stoppe World Ventures pyramidevirksomhet i Norge. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Lotteritilsynet konkluderer med at World Ventures er et ulovlig pyramidespill fordi inntektene nesten bare kommer fra verving av medlemmer og ikke salg av reiser.

Tilsynet mener derfor at virksomheten er et brudd på § 16 i lotteriloven som forbyr å opprette, drive, delta i eller markedsføre pyramidespill eller lignende system.

Koster tusenvis å være med Tilsynet viser til at det koster ca. 6.200 kroner å være både salgsrepresentant og medlem første året. De neste årene koster det samme ca. 4.000 kroner.

Reiseklubben World Ventures selger medlemskap gjennom selskapet Rovia som skal gi rabatter på ferieopphold.

Tall fra World Ventures viser at det gjennomsnittlig ble solgt reiser for vel 500 kroner pr. medlem i 2012.

Les også: Charter-Svein og Oddvar Brå ble vervet

Provisjon og bonus på verving Salgsrepresentanter for reiseklubben mottar provisjon og bonus når de selger medlemskap, og i tillegg får de provisjon av medlemskap solgt av andre salgsrepresentanter på nivåer under seg i en pyramidestruktur, skriver Lotteri- og stiftelsestilsynet.

Ved utgangen av mai 2013 hadde World Ventures 3.654 medlemmer i Norge. Rundt 95 prosent av medlemmene var også salgsrepresentanter.

Tips fra publikum
World Ventures er et amerikansk selskap som har vært i siden oktober 2010. Det ble åpnet tilsynssak mot World Ventures våren 2013.

Bakgrunnen for dette var at Lotteritilsynet mottok en rekke tips og spørsmål fra publikum om selskapet der det blant annet ble stilt spørsmålstegn ved om salg av reiser var den reelle inntektskilden i selskapet.

World Ventures har fått varsel om å stoppe salgsvirksomheten her i landet innen to uker. Dersom ikke det skjer, vil Lotteritilsynet fatte vedtak om pålegg om stans, heter det.

Flere nyheter Dette kan gi deg en skattefri ekstrainntekt
Statoil må spare milliarder — vurderer kaffekutt
- Bitcoins-børs er slettet

Hele Norges coronakart