FESTBREMS?
Finansminister Sigbjørn Johnsen (Ap) skal angivelig ha ønsket å stoppe salg av tobakk og alkohol på taxfree.  Foto: Nina Hansen / Dagbladet
FESTBREMS? Finansminister Sigbjørn Johnsen (Ap) skal angivelig ha ønsket å stoppe salg av tobakk og alkohol på taxfree. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

- Vil stoppe taxfree-salg av tobakk og alkohol

Finansminister Sigbjørn Johnsen (Ap) vil angivelig stanse taxfree-salget av tobakk og alkohol på flyplasser og om bord i fly og ferjer som går fra utlandet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Finansminister Sigbjørn Johnsen (Ap) vil angivelig stanse taxfree-salget av tobakk og alkohol på flyplasser og om bord i fly og ferjer som går fra utlandet.

Ved å tvinge nordmenn til å kjøpe mer alkohol og tobakk utenfor taxfree-butikkene, håper finansministeren å ta inn over tre milliarder kroner mer i avgifter, røper regjeringskilder overfor Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Forslaget skal imidlertid ha møtt motstand fra krefter i regjeringspartiene, spesielt i Arbeiderpartiet og Senterpartiet.

Et motargument mot sparetiltaket er at taxfree-ordningen gir store inntekter til Avinor og sikrer inntekter til ulønnsomme flyplasser. Taxfree-salget ved flyplassene utgjør 40 prosent av de kommersielle inntektene, og mange politikere frykter at en fjerning av taxfree-salget vil sette flyplasser i distriktene i fare for nedleggelse.

I SV-leiren har man angivelig mer sans for Johnsens forslag, siden dette vil gjøre det litt mindre lukrativt å reise med fly og ferjer. (NTB)