Vil stoppe terror med lovlig dop

Den tidligere ministeren for Nord-Irland, Mo Mowlam, vil legalisere alle typer narkotika for å få bukt med terroristenes finansiering.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Og Mowlam er ingen hvem som helst i britisk politikk. Hun hadde tidligere ansvaret for regjeringens narkotikapolitikk, før hun tok over roret som minister for Nord-Irland. I et innlegg i den britiske avisa The Guardian skriver hun:

- Det er klart at dagens måte å møte narkotika på ikke virker. Hvis vi taper krigen mot narkotika kan vi også være sikre på vi kommer til å tape krigen mot terror.

Mowlam mener at å legalisere narkotika kommer til å frata internasjonale terrorister finansieringsgrunnnlaget, og dermed kvitter man seg også med problemene rundt hvitvasking av penger. Uten penger kan ikke terroristene drive med sin skadelige virksomhet, sier hun.

- I stedet for å bombe sivile muslimer i diverse muslimske land, burde USA og Storbritannia begynne å se på den internasjonale narkotikatrafikken på en mer intelligent måte. Hovedsaklig gjennom å legalisere narkotika internasjonalt. Gjennom å gjøre dette løser vi ikke bare et av de største problemene i verden i dag, den irregulære narkotrafikken, men det vil også bidra til å isolere terroristene ytterliggere, skriver hun i avisa.

Vil legalisering av narkotika kvele internasjonal terrorisme? Delta i debatten!

INGEN DOP; INGEN KRIG: Mo Mowlam mener legalisering av narkotika stopper terroristene.