Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil stoppe treningsangst med rumper som rister

Ny kampanje oppfordrer kvinner til å trene mer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mange kvinner lar være å trene med fare for at egen kropp skal bli beglodd eller dømt. For å hindre trenden har Sport England satt i gang den nasjonale kampanjen «This Girl Can».

Kvinner i full treningssrus Kampanjen ønsker å inspirere flere til å bruke kroppen sin og oppfordrer alle til å skape en mer aktiv hverdag, uansett hvilken størrelse eller forutsetning en måtte ha.

Kampanjevideoen øverst i saken viser kvinner i alle aldre og fasonger i treningsrus.

Med stor energi rister, hopper og slår kvinnene - alt dette for å vise at den dømmende omverdenen er noe de enkelt kan overvinne.

Videoen som skriker «girl power» har nådd ut til over to millioner mennesker på bare en knapp uke.

- Kampanjen er en feiring av aktive kvinner over hele landet, som gjør sin greie, uansett hvor bra de gjør de og hvordan se ser ut, skriver «This Girl Can» på sin nettside.

Flere i aktivitet Gjennom å investere i sportslige organisasjoner og prosjekter arbeider den statlige finansierte organisasjonen, Sport England, for at mennesker skal skape aktive liv og for at sportslige fasiliteter skal bli best mulig i England.

Organisajsonen satte i gang kampanjen «This Girl Can» i fjor, etter å ha oppdaget at mange kvinner unngår å oppsøke treningssentre og sportsklubber med fare for å bli dømt av andre.

Det var også flere kvinner som oppga at de fikk dårlig samvittighet av å prioritere trening fremfor familie, skriver The Telegraph.

I tillegg til å inspirere, kommer også kampanjen med informasjon på deres nettside om hvordan en enkelt kan komme i gang med ulike aktiviteter.

Annerledes i Norge Organisasjonen har valgt å fokusere på kvinner ettersom menn i England er langt mer aktive enn kvinner, i alle aldre.

Situasjonen er noe annerledes i Norge. Mens 48 prosent av norske menn trente eller mosjonerte mer enn tre ganger per uke i 2013, var tilsvarende tall for kvinner på 52 prosent, ifølge SSB.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media