Vil stoppe våpenelskere ved å «selge» geværet til massemorder

Ny video vekker oppsikt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ville du ha vurdert å kjøpe et våpen som var blitt brukt under en skolemassakre? Eller et som et barn har brukt til å skyte sin ni måneder gamle lillebror?

I forrige uke åpnet en ny våpenbutikk på Manhattan i New York med nettopp denne «forretningsidéen»: Alle våpnene butikken solgte hadde en forhistorie.

Vil avskrekke Butikkens formål var ikke å selge våpen, snarere tvert i mot var det å hindre at flere våpen finner veien inn i amerikanske hjem.  

Det var organisasjonen States United To Prevent Gun Violence som åpnet butikken, som holdt dørene åpne i to dager før de stengte igjen.

Blant våpnene i butikken var et som de hevdet hadde tilhørt Adam Lanza.

Han skjøt og drepte 20 førsteklassinger og seks voksne på skolen Sandy Hook, før han tok sitt eget liv i desember 2012. 20-åringens fascinasjon for vold var tydelig allerede da han gikk på barneskolen. I en skolestil Adam Lanza skrev da han gikk i femteklasse, sier en av rollefigurene «Jeg liker å skade mennesker ... spesielt barn».

- Farligere med våpen Kundenes reaksjoner da de ble kjent med forhistorien til våpnene ble filmet. Videoen brukes nå i kampen mot den liberale våpenlovgivningen. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.