Vil stoppe våpenelskere ved å «selge» geværet til massemorder

Ny video vekker oppsikt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ville du ha vurdert å kjøpe et våpen som var blitt brukt under en skolemassakre? Eller et som et barn har brukt til å skyte sin ni måneder gamle lillebror?

I forrige uke åpnet en ny våpenbutikk på Manhattan i New York med nettopp denne «forretningsidéen»: Alle våpnene butikken solgte hadde en forhistorie.

Vil avskrekke Butikkens formål var ikke å selge våpen, snarere tvert i mot var det å hindre at flere våpen finner veien inn i amerikanske hjem.  

Det var organisasjonen States United To Prevent Gun Violence som åpnet butikken, som holdt dørene åpne i to dager før de stengte igjen.

Blant våpnene i butikken var et som de hevdet hadde tilhørt Adam Lanza.

Han skjøt og drepte 20 førsteklassinger og seks voksne på skolen Sandy Hook, før han tok sitt eget liv i desember 2012. 20-åringens fascinasjon for vold var tydelig allerede da han gikk på barneskolen. I en skolestil Adam Lanza skrev da han gikk i femteklasse, sier en av rollefigurene «Jeg liker å skade mennesker ... spesielt barn».

- Farligere med våpen Kundenes reaksjoner da de ble kjent med forhistorien til våpnene ble filmet. Videoen brukes nå i kampen mot den liberale våpenlovgivningen. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer