Vil storme Area 51: - La oss se

Facebook-spøken kan ende opp med å samle flere hundre tusen mennesker. Nå advarer det amerikanske luftforsvaret alle som vil prøve å bryte seg inn på Area 51.

HEMMELIG: Area 51 i Nevada har vært tema for både diskusjoner og konspirasjonsteorier i flere tiår. Foto: Rex Shutterstock / NTB Scanpix
HEMMELIG: Area 51 i Nevada har vært tema for både diskusjoner og konspirasjonsteorier i flere tiår. Foto: Rex Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det startet som en spøk på Facebook, men har tatt helt av. Resultatet kan bli et overveldende problem for amerikanske myndigheter og militæret. For nå har en astronomisk mengde mennesker kastet seg på, og vil tilsynelatende storme høysikkerhetsområdet kjent som Area 51 i Nevada, skriver Washington Post.

Lørdag formiddag har mer enn 600 000 sagt at de vil delta på arrangementet.

Oppfordringen på Facebook-arrangementet er kort, men klokkeklar: Vi møtes ved Area 51s turistsenter om morgenen den 20. september, og planlegger vår inngang. Vi kan løpe raskere enn kulene deres. La oss storme Area 51, de klarer ikke å stoppe oss alle. La oss se romvesenene.

Konspirasjonsteoriene

Hva som befinner seg bak murene på det strengt bevoktede området, har vært tema for diskusjoner i flere tiår. Konspirasjonsteoriene har vært mange, og strengt hemmelighold fra amerikanske sikkerhetsmyndigheter, har på ingen måte bidratt til å dempe rykteflommen.

I en årrekke benektet til og med myndighetene at området eksisterte. I 2013 kom derimot bekreftelsen fra CIA. Påstanden var imidlertid at det bare er snakk om et testsenter for luftforsvaret, og nevnte ingenting om forskning relatert til utenomjordisk liv slik mange hevder pågår bak de strengt bevoktede gjerdene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer