Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil storme Christiania

Dansk politi skal storme fristaden en gang for alle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dansk politi har sett seg lei på den livlige hasj-handelen i fristaden Christiania i København. Nå skal bydelen stormes, skriver Jyllands-Posten.

- Nå har vi stresset selgere og kjøpere i lengre tid. Det kommer vi til å fortsette med, men på et tidspunkt må vi si stopp. Vi kommer i stor stil til å rydde Pusherstreet når det passer oss. Nå vil det bli gjort en gang for alle, sier sjefinspektør Kai Vittrup i København-politiet til avisen. Vittrup vil ikke si når stormingen av Christiania kommer til å finne sted, men bekrefter at aksjonen blir omfattende.

Politiet kommer til å slå ring rundt hele den såkalte fristaden, blant annet for å hindre demonstranter og uromakere fra å komme hasj-selgerne i Pusherstreet til unnsetning.

Politiet utelukker heller ikke at en storaksjon mot Christiania kan komme til å utløse uro andre steder i København, og kommer derfor til å ha store styrker i beredskap.

Politiet går aldri inn i Christiania med færre enn 60-70 politifolk, men erkjenner at dette bare blir småtteri om man en gang for alle skal rydde opp i hasj-handelen i bydelen.

- Operasjonen blir av en helt annen størrelsesorden, og vi vil måtte hente inn mannskaper fra andre distrikt. Til gjengjeld blir aksjonen presis og effektiv. Når vi først har ryddet Pusherstreet, kommer vi til å bli værende der. Vi vil opprettholde en styrke på mellom 30 og 60 mann døgnet rundt, helt til området blir lovlydig, sier Vittrup.

- Vi fjerner ikke hasj-handelen ved å rydde Pusherstreet, for den vil finne andre kanaler og bli spredt ut over byen. Men med muligheten til å forby hasj-klubber vil det bli lettere for oss å få ram på dem som selger, sier Vittrup til Jyllands-Posten.

(NTB)

SKAL GJØRES LOVLYDIG: Innbyggerne i fristaden Christiania må nå finne seg i å følge dansk lov.