Vil storme Christiania

Dansk politi skal storme fristaden en gang for alle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Dansk politi har sett seg lei på den livlige hasj-handelen i fristaden Christiania i København. Nå skal bydelen stormes, skriver Jyllands-Posten.

- Nå har vi stresset selgere og kjøpere i lengre tid. Det kommer vi til å fortsette med, men på et tidspunkt må vi si stopp. Vi kommer i stor stil til å rydde Pusherstreet når det passer oss. Nå vil det bli gjort en gang for alle, sier sjefinspektør Kai Vittrup i København-politiet til avisen. Vittrup vil ikke si når stormingen av Christiania kommer til å finne sted, men bekrefter at aksjonen blir omfattende.

Politiet kommer til å slå ring rundt hele den såkalte fristaden, blant annet for å hindre demonstranter og uromakere fra å komme hasj-selgerne i Pusherstreet til unnsetning.

Politiet utelukker heller ikke at en storaksjon mot Christiania kan komme til å utløse uro andre steder i København, og kommer derfor til å ha store styrker i beredskap.

Politiet går aldri inn i Christiania med færre enn 60-70 politifolk, men erkjenner at dette bare blir småtteri om man en gang for alle skal rydde opp i hasj-handelen i bydelen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer