Vil storme Loch Ness i jakt på «Nessie»

- Klarer ikke å gjemme seg for oss alle.

FALSKT: I årevis trodde mange at dette bildet viste «Nessie». Selv om det i ettertid viste seg å være falskt, har mange fremdeles tro på at sjøormen i Loch Ness eksisterer.Foto: AP
FALSKT: I årevis trodde mange at dette bildet viste «Nessie». Selv om det i ettertid viste seg å være falskt, har mange fremdeles tro på at sjøormen i Loch Ness eksisterer.Foto: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Nesten 20 000 personer har kastet seg på. Ikke før har oppmerksomheten rundt et amerikansk initiativ til å storme Area 51 lagt seg, så har et nytt forsøk på å samle en folkemasse for å avsløre et av verdens store mysterier dukket opp. Denne gang er det Skottlands mytiske monster, «Nessie», som skal avsløres. Det skriver BBC.

Helt siden 1933 har blant annet journalister, geologer og fiskere lagt ut på ekspedisjon til den skotske innsjøen etter at et ektepar fortalte at de så et enormt dyr som snodde seg langs sjøens overflate.

- «Nessie» klarer ikke å gjemme seg for oss alle, skriver initiativtakeren Bryan Richards, som på Facebook-arrangementet maner til en endelig oppklaring etter nesten 100 års fascinasjon.

Advarer de som vil prøve

Mange har gjennom åra hevdet å ha sett sjøormen i Loch Ness, og det dukker stadig opp nye bilder og filmer fra fotografer som hevder å bevise sjøuhyrets eksistens. Forskere og eksperter avkrefter imidlertid funnene like ofte, men 21. september kan altså bli dagen hvor Skottlands store mysterium oppklares.

Storbritannias svar på Redningsselskapet, RNLI, har imidlertid allerede uttrykt bekymring for initiativet om å storme innsjøen, skriver BBC.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer