Vil straffe gjengmedlemmer kollektivt

-Det bør bli straffbart å være med i gjenger som er innblandet i voldskriminalitet, sa Fremskrittspartiets nestleder Siv Jensen under Oslo-partiets årsmøte i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Ikke tale om at vårt parti skal bli mer liberale og greie i innvandringspolitikken. Nå er det viktigere enn noen gang å holde fast på vår innvandringspolitikk, sa Jensen.

Hun gikk inn for kollektiv avstraffelse av gjengmedlemmer fordi det har vist seg vanskelig å få dømt gjerningsmenn i saker der gjengmedlemmer skylder på hverandre.

Voldsproblemer og innvandringspolitikk ble som ventet et gjennomgangstema under den politiske debatten på årsmøtet, som kom som et pusterom foran valg og nominasjon i det splittede Oslo-partiet. Det kom også sterke og velkjente utfall mot skattetrykk, offentlig byråkrati og velferdssamfunnets likhetsmakeri.

De sterke motsetningene i fylkespartiet var knapt nok merkbare i den politiske debatten. Striden følger stort sett personlige, og ikke politiske skillelinjer.

Valget i Oslo Frp skulle skje senere fredag kveld, før det lørdag er duket for nominasjonsmøte. Hagen-fløyens formannskandidat er Arve Lønnum, som ble valgt på det ekstraordinære årsmøtet i desember etter suspensjonen av Dag Danielsen.

Valgkomiteen er splittet på så å si alle plasser, men opposisjonen mot partiledelsen har hatt store problemer med å finne en troverdig motkandidat til Arve Lønnum.

(NTB)