Jemtland-saken:

Vil straffe Jemtland ekstra for sviket mot barna: - Han virker å leve godt med det

Påtalemyndigheten mener Svein Jemtland må straffes for måten han opptrådte overfor barna i ukene etter at Janne Jemtland forsvant.

BOPEL: Ekteparets bopel, der Janne Jemtland ble skutt og drept utenfor huset. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
BOPEL: Ekteparets bopel, der Janne Jemtland ble skutt og drept utenfor huset. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

HAMAR (Dagbladet): Statsadvokat Iris Storås mener drapet på Janne Jemtland skjedde under særdeles skjerpende omstendigheter og krever 18 års fengsel for Svein Jemtland.

Påtalemyndigheten peker spesielt på brumunddølens behandling av liket, fjerning av spor og hvordan han forsøkte å komme seg unna.

Men det som ble et spesielt sterkt argument både for Storås og bistandsadvokaten til parets to sønner, var den drapstiltaltes opptreden overfor de to etter at mora forsvant.

Hovedargumentene til både bistandsadvokaten og statsadvokaten er at Jemtland skal ha fått den eldste sønnen til å lyve om hva han så og hørte natt til 29. desember i fjor og at han forledet dem til å tro at mora kunne kunne dukke opp igjen selv om hun da var blitt drept.

- Virker å leve greit med det

Det var svært sterke scener i Hedmarken tingrett da videoavhørene av parets to sønner på 10 og 13 år ble spilt av på video.

Der forklarte blant annet den eldste sønnen at faren hadde bedt ham om å lyve. Svein Jemtland selv trakk tilsynelatende ikke en mine under avspillingen, noe statsadvokaten også merket seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer