Vil straffe kriminelle 14-åringer

Unge Høyres Torbjørn Røe Isaksen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Stikk i strid med regjeringens forslag om å forby pågripelser av barn under 16 år, foreslår nå Unge Høyre å innføre straffetiltak mot unge lovbrytere.

- Med dagens kriminelle lavalder er politiet bundet på hender og føtter uten å kunne gjøre noe. Det er en juridisk Berlinmur mellom unge kriminelle og politiet, sier Torbjørn Røe Isaksen til Dagbladet.

Grovere lovbrudd

Han mener tøffere inngripen og et tidligere møte med rettsvesenet kan forhindre at flere unge lovbrytere forblir kriminelle.

I dag kan politiet gripe inn når de oppdager lovbrytere under den kriminelle lavalderen, ha en samtale med foreldrene og eventuelt involvere barnevernet på frivillig basis. Det mener Røe Isaksen langt fra er godt nok.

Samfunnsstraff

- Vårt forslag er basert på en trend som viser at det blir grovere kriminalitet blant ungdomsgruppene og at flere unge begår lovbrudd. Når stadig flere seiler inn i en kriminell løpebane så tidlig, må politiet få mulighet til å reagere, sier han og viser til en trendrapport fra Oslo politiet og Oslo kommune, det såkalte Salto- prosjektet, som viser at vold og trusler er et økende problem blant barn og ungdom.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer