Trondheim:

Vil straffe nærkontakt-nekterne - politiet sier nei

Trondheim kommune ønsker at personer som er lite samarbeidsvillige når kommunens smittesporere ringer, skal kunne straffes. Men politiet sier nei.

BEKYMRET: Kommunedirektør Morten Wolden i Trondheim er bekymret for at personer som nekter å oppgi nærkontakter kan føre til at smitte spres i byen. I verste fall den indiske mutasjonen, som det nå er registrert flere tilfeller av. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
BEKYMRET: Kommunedirektør Morten Wolden i Trondheim er bekymret for at personer som nekter å oppgi nærkontakter kan føre til at smitte spres i byen. I verste fall den indiske mutasjonen, som det nå er registrert flere tilfeller av. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

TRONDHEIM (Dagbladet): Trondheim kommune bestemte mandag at byen skulle stenges, i første omgang i ei uke. Bakgrunnen er en smitteeksplosjon den siste tida, villsmitte i byen, og frykten for den indiske virusvarianten, nå navngitt Delta. Denne mutanten er det nå påvist 11 tilfeller av i Trondheim, ifølge avisa Nidaros.

Dagbladet møtte tirsdag smittesporingsteamet i kommunen. De fortalte at det unntaksvis er personer som nekter å oppgi nærkontakter.

- Det er vanskelige samtaler. Vi prøver å gi god informasjon om at vi gjør dette for å hindre smitte, men noen sier de ikke husker eller ikke vet. Da kan vi foreslå betenkningstid, og så kommer det ofte på runde to eller tre, forklarte Sara Lyngaas Jensen, som er koordinator i smittesporingsteamet.

- Ganske kritisk

Dette gjør arbeidet tidkrevende, og kan også føre til at smittede ikke blir oppdaget. Trondheim kommune har derfor et ønske om at det skal følges opp av politiet.

- Vi har tatt en prat med politiet om det å nekte å oppgi nærkontakter, og om det gir grunnlag for anmeldelse og å straffeforfølge dem. Politiet har vurdert dette med sine jurister, og sier at det sannsynligvis ikke er grunnlag for det. Vi er litt overrasket, sier kommunedirektør Morten Wolden til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer