Vil straffe vitner til nettdødsfall

21 år gamle Brandon Vedas døde av overdose mens han var på en pratekanal på nettet. Nå vil broren at alle som fulgte Brandons død direkte på nettet uten å gripe inn blir straffet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet skrev i går om Brandon C. Vedas som logget seg på en pratekanal på nettet, satte på webkamera og tok livsfarlige mengder piller. Han ba de andre på kanalen om å følge med på bildene fra kameraet, mens han dyttet i seg antidepressiver og alkohol.

Ingen ringte

- Du tør ikke ta mer, din feiging, skrev noen av nettbrukerne. Brandon tok utfordringen. Noen av de andre på pratekanalen begynte å bli redde for at de var i ferd med å oppleve en overdose direkte på nettet.

Likevel ringte ingen til politiets nødnummer før det var for seint, og da oppga de bare det uregistrerte mobilnummeret til 21-åringen, til tross for at de mente nettbrukeren som gikk under navnet «Ripper» het Brandon Vitas.

I tillegg visste de omtrent hvor han bodde, men heller ikke dette fortalte de politiet.

Om det hadde vært nok informasjon for politiet til å finne ham i tide, er usikkert. Men nå vil Brandons bror, Rich, at de andre nettbrukerne på pratekanalen må dømmes for å være medskyldige til brorens død.

Gruppepress

Han har lest loggene fra nettpraten, og ble forferdet over det han så.

- Det virker som om gruppepresset bidro sterkt til Brandons død, sier han til avisa The Times.

Rich har tidligere beskrevet loggen som «kvalmende» i flere diskusjonsgrupper på nettet.

Den makabre praten på Internett pågikk i nesten to timer natt til 12. januar. Brandon ble funnet død på rommet sitt neste morgen. En uke seinere skrudde familien på PC-en hans og leste loggen fra pratekanalen.

Politiet i Phoenix har så langt ikke innledet etterforskning mot vitnene til dødsfallet.

Les hele loggen fra samtalen på nettet.

DØD: </B>Brandon Carl Vedas (bildet) døde mens andre nettbrukere fulgte ham på webkamera. Nå vil broren at de andre som var på kanalen skal straffes.