Vil strupe prostitusjonstiltak

Pro Senteret gjør det de kan for å motarbeide sexkjøploven og har bidratt til å normalisere prostitusjon, mener Ap-topper og truer med kutt i all offentlig støtte til senteret.

Tilbake på gata: Gunhild bor utenfor Oslo. I går reiste hun inn til Oslo for å selge seg for første gang på sju år. Hun har forteller at hun fikk god støtte fra Pro Senteret den gangen rus og prostitusjon var en del av hennes hverdag. Stortingspolitikernes trusler om å kutte støtten til senteret er hun sterkt kritisk til. Foto: Jacques Hvistendahl
Tilbake på gata: Gunhild bor utenfor Oslo. I går reiste hun inn til Oslo for å selge seg for første gang på sju år. Hun har forteller at hun fikk god støtte fra Pro Senteret den gangen rus og prostitusjon var en del av hennes hverdag. Stortingspolitikernes trusler om å kutte støtten til senteret er hun sterkt kritisk til. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I flere tiår har Pro Senteret vært et av landets største og mest synlige hjelpetiltak for prostituerte. Men snart kan det vært slutt for det tradisjonsrike senteret.

Stortingsrepresentantene, Marianne Marthinsen, Marit Nybakk, Anette Trettebergstuen og Jette F. Christensen, truer nå med å gjøre det de kan for å kutte den offentlige støtten til senteret.

- Farer med løgn De mener Pro Senteret skal motvirke prostitusjon og hjelpe kvinner ut av prostitusjon, men at det i praksis gjør det stikk motsatte:

• «Pro Senteret farer med løgn og har bidratt til en framstilling i media om at sexkjøploven ikke fungerer og at prostitusjon er mer utbredt enn noen gang.»

• «Senteret samarbeider med organisasjoner som jobber for full legalisering og har aldri uttalt at de faktisk er mot prostitusjon.»

• «Senteret stiller ikke krav om at de som får tilbud og kurs skal trekke seg ut av prostitusjon.»

Provosert - Vi er lei av at Pro Senteret undergraver det arbeidet vi gjør og går på tvers av mandatet sitt. Det er provoserende. Tålmodigheten vår er slutt. Pro Senteret kan ikke operere med statsstøtte som motstandere av loven. Arbeidet må rettes mot det å få jenter ut av prostitusjon. Det er det de har fått mandat og penger til, men det er ikke det de gjør, sier Trettebergstuen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer