Vil strupe statsstøtte etter Hege Storhaugs IS-artikkel: - Et intellektuelt konkursbo

«Minst 8 000 IS-sympatisører hentes til Norge?»

KONTROVERSIELT INNLEGG: Hege Storhaug i Human Rights Sevice har skrevet et innlegg i forbindelse med Syria-avtalen om å ta inn 8000 syriske flyktninger. Hun mener vi ikke vet hvor mange av dem som sympatiserer med IS. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet / Skjermdump: rights.no
KONTROVERSIELT INNLEGG: Hege Storhaug i Human Rights Sevice har skrevet et innlegg i forbindelse med Syria-avtalen om å ta inn 8000 syriske flyktninger. Hun mener vi ikke vet hvor mange av dem som sympatiserer med IS. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet / Skjermdump: rights.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hege Storhaug river seg i håret av den nye Syria-avtalen som ble presentert i dag, som sier at 8 000 syriske flyktninger skal få komme til Norge i løpet av de neste tre åra.

«Minst 8 000 IS-sympatisører hentes til Norge?» er tittelen på en artikkel hun nå har skrevet på Human Rights Service (HRS) hjemmesider, der hun er informasjonsleder.

Det har fått Sveinung Rotevatn i Venstre til å se rødt: «No må vi kutta statsstøtta til Human Rights Service snart», skriver han på Twitter.

- Den artikkelen og overskriften er det nyeste eksempelet på det som bare er fordomsfull mytespredning av HRS, som ikke tjener noe godt formål annet enn å spre mistro mellom mennesker, utdyper han til Dagbladet.

Skattebetalernes penger I artikkelen skriver Storhaug, som er journalist, politisk aktivist og forfatter, blant annet:

«Jonas Gahr Støre og co ønsker seg 10 000 syrere til Norge. I tillegg kommer familiegjenforeninger, og da kan man fort doble antallet, viser dansk statistikk.

«Al-Jazeera avdekker at 81 prosent av araberne støtter Den islamske staten, som overhodet ikke står tilbake for nazismen, tvert om.  IS er ideologisk hakket verre enn nazistene i sin tid. Hvor ble det av fornuften? Hvor ble det av ansvarsfølelsen overfor Norges fremtid? spør hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer