Vil strupe statsstøtte etter Hege Storhaugs IS-artikkel: - Et intellektuelt konkursbo

«Minst 8 000 IS-sympatisører hentes til Norge?»

KONTROVERSIELT INNLEGG: Hege Storhaug i Human Rights Sevice har skrevet et innlegg i forbindelse med Syria-avtalen om å ta inn 8000 syriske flyktninger. Hun mener vi ikke vet hvor mange av dem som sympatiserer med IS. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet / Skjermdump: rights.no
KONTROVERSIELT INNLEGG: Hege Storhaug i Human Rights Sevice har skrevet et innlegg i forbindelse med Syria-avtalen om å ta inn 8000 syriske flyktninger. Hun mener vi ikke vet hvor mange av dem som sympatiserer med IS. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet / Skjermdump: rights.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hege Storhaug river seg i håret av den nye Syria-avtalen som ble presentert i dag, som sier at 8 000 syriske flyktninger skal få komme til Norge i løpet av de neste tre åra.

«Minst 8 000 IS-sympatisører hentes til Norge?» er tittelen på en artikkel hun nå har skrevet på Human Rights Service (HRS) hjemmesider, der hun er informasjonsleder.

Det har fått Sveinung Rotevatn i Venstre til å se rødt: «No må vi kutta statsstøtta til Human Rights Service snart», skriver han på Twitter.

- Den artikkelen og overskriften er det nyeste eksempelet på det som bare er fordomsfull mytespredning av HRS, som ikke tjener noe godt formål annet enn å spre mistro mellom mennesker, utdyper han til Dagbladet.

Skattebetalernes penger I artikkelen skriver Storhaug, som er journalist, politisk aktivist og forfatter, blant annet:

«Jonas Gahr Støre og co ønsker seg 10 000 syrere til Norge. I tillegg kommer familiegjenforeninger, og da kan man fort doble antallet, viser dansk statistikk.

«Al-Jazeera avdekker at 81 prosent av araberne støtter Den islamske staten, som overhodet ikke står tilbake for nazismen, tvert om.  IS er ideologisk hakket verre enn nazistene i sin tid. Hvor ble det av fornuften? Hvor ble det av ansvarsfølelsen overfor Norges fremtid? spør hun.

Det er ikke bare artikkelens innhold og overskrift Rotevatn reagerer på, men også at siden finansieres ved hjelp av skattepenger.

- Jeg mener HRS er et intellektuelt konkursbo som gjerne kan holde på, men som ikke bør holde på ved hjelp av skattebetalernes penger. De skal få ha ytringsfriheten sin, men de trenger ikke be oss andre betale for det. Når det de skriver ikke har noen verdi, etter min mening, men bare sprer fordommer, så mener jeg det beviser at vi bør kutte støtten.

- Gratulerer, Rotevatn Storhaug er kort i sitt svar til det:

STERKE MENINGER: Hege Storhaug. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
STERKE MENINGER: Hege Storhaug. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer

- Det er veldig demokratisk mening av Rotevatn. Gratulerer. Og så kommer han vel snart med neste tale om ytringsfrihet? spør hun.

Undersøkelsen hun viser til i artikkelen sin, er en ja/nei-undersøkelse laget på nett av nyhetskanalen Al Jazeera.

- Å bruke undersøkelsen på den måten ville kvalifisert til strykkarakter på ungdomsskolen, sier Rotevatn.

- Som sjuretter på Bølgen og Moi Selv sier Hege Storhaug, som tidligere blant annet har skrevet kronikken «Muslimer står bak» for Dagbladet, at undersøkelsen hun har tatt utgangspunkt i, er «drøy».

- Den er brukt noe drøyt av meg, da det er online-undersøkelse. Men jeg bruker den, og andre seriøse undersøkelser, fordi jeg er fullstendig oppgitt over norsk politikk og hvordan det ikke tenkes. Hverken journalister eller politikere tar opp verdidebatten - de tar ikke hensyn til verdiundersøkelser gjort i Midtøsten som viser en sjokkerende høy støtte til sharialovverk.

- KUTT STØTTEN: Sveinung Rotevatn i Venstre. Foto: Eirik Kopperud Edh
- KUTT STØTTEN: Sveinung Rotevatn i Venstre. Foto: Eirik Kopperud Edh Vis mer

- Hvor er konsekvensanalysen av denne innvandringen? spør hun.

- La oss si at tallet i undersøkelsen (at 81 prosent støtter IS, red.journ.) er feil, og så skrur vi det ned til 50 prosent. Det er ikke så stor forskjell konsekvensmessig. Og hva med det økonomisk? Vi kan hjelpe millioner flere der de er. Det er som om det står 1 000 mennesker utenfor Dagbladet og er sultne, og så slipper dere inn 20 stykker og gir dem en sjuretter. På Bølgen og Moi.

- Der dere tar meg - Men Al Jazeera-undersøkelsen er ikke en oponionsmåling, og det er der dere kommer til å ta meg. Det må dere bare gjøre, jeg har fått nok av ansvarsløsheten til mediene og politikerne i forhold til hva som må gjøres for å videreføre et Norge basert på frihetsgrunnlaget. Alle piler lyser i retningen av at integreringen ikke går seg til, mener hun.

- Vi har kræsjet verdimessig når tusener av unge i Norge svermer for shariastyrte stater, sier hun.

At noen mener HRS ikke bør få penger av skattekassa, er ikke overraskende, sier organisasjonens leder.

- Det er vel ikke første gang noen mener det, sier HRS-leder Rita Karlsen.

- Da jeg leste innlegget hennes tenkte jeg at det var satt på spissen, at det var gjort for å skape debatt. Jeg sa hun måtte regne med masse reaksjoner, for terskelen for debatt er så liten når det er Hege Storhaug som skriver. Og det har jo blitt debatt, sier hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer