Vil styre Oslo

Ellen Horn og Rune Gerhardsen blir Ap's nye superlag i Oslo. I dag foreslår en enstemmig nominasjonskomité Ellen Horn som ordførerkandidat i hovedstaden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rune Gerhardsen blir, som Dagbladet før har skrevet, foreslått som byrådslederkandidat.

- Vi har fått et topplag som vi er veldig fornøyde med. Både Horn og Gerhardsen er fargerike personer som har evne til å få velgerne i Oslo ned fra gjerdet, sier leder for nominasjonskomiteen, Erik Orskaug.

Da Horn gikk av som kulturminister, var hun klar på at hun ønsket å bruke tida framover til å konsentrere seg om skuespilleryrket. Men det var før nominasjonskomiteen ringte.

- Dette er ikke en jobb jeg har gått rundt og siklet på, men da jeg ble spurt kunne jeg ikke si nei. Det er jo helt fantastisk å få tilbud om å være kandidat til en slik jobb, sier en begeistret Horn.

Nominasjonskomiteens leder bekrefter også at Horn ikke var særlig vanskelig å overtale da hun ble spurt.

- Hun har alle forutsetninger for å gjøre en kjempejobb som ordfører. Hun er en kulturpersonlighet som er glad i Oslo. Vi trenger noen som kan skape begeistring og samle kreftene i Oslo-partiet. Det kan Ellen gjøre sammen med Rune, sier Orskaug.

Horn ser fram til samarbeidet med Rune Gerhardsen.

- Jeg kjenner ham ganske godt fra tida jeg var teatersjef og han var byrådsleder og ivrig teatergjenger. Han er en konstruktiv og veldig flink mann.

Horn vil ikke komme med noen programerklæringer i forbindelse med sitt kandidatur:

- Nå får vi ta én ting av gangen. Lokallagene skal også si sitt før dette blir avgjort.

- KUNNE IKKE SI NEI: - Dette er ikke en jobb jeg har gått rundt og siklet på, men da jeg ble spurt kunne jeg ikke si nei, sier Ellen Horn, som i dag foreslås som Ap's nye ordførerkandidat i hovedstaden.