Kristelig Folkeparti

Vil styre på kristen grunn

En regjering med KrF må bygge på den kristne kulturarven og sette grenser for teknologiens muligheter til å sortere mennesker.

KRISTNE VERDIER: Dersom KrF skal inn i regjering, er det for å styrke de kristne verdiene, stoppe sorteringssamfunnet og hjelpe de svakeste både i Norge og internasjonalt. Nestleder Kjell Ingolf Ropstad har ledet arbeidet med en barnereform KrF ønsker gjennomslag for. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
KRISTNE VERDIER: Dersom KrF skal inn i regjering, er det for å styrke de kristne verdiene, stoppe sorteringssamfunnet og hjelpe de svakeste både i Norge og internasjonalt. Nestleder Kjell Ingolf Ropstad har ledet arbeidet med en barnereform KrF ønsker gjennomslag for. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I Jeløya-erklæringen, som er plattformen for den blågrønne regjeringen, står det ikke noe om den kristne kulturarven. Det var det første KrF-leder Knut Arild Hareide reagerte på da regjeringsplattformen ble kjent i januar.

Mange i KrF mener partiet har blitt for utydelig på de kristne verdiene de senere årene.

Nestleder Kjell Ingolf Ropstad bekrefter at den kristne forankringen må på plass dersom KrF skal inn i regjering.

Bygge på kristne verdier

- I et samfunn i stor forandring, med teknologisk utvikling og mer mangfold, er det viktig å legge vekt på den kristne kulturarven. Så en regjering der KrF eventuelt skal være med, må bygge på et slikt utgangspunkt, sier Ropstad til Dagbladet

Fredag vedtok landsstyret de viktigste prioriteringene for partiet, enten de går i regjering eller forblir i dagens situasjon i Stortinget.

Landsstyret slår fast at velferdsstaten og tillitssamfunnet ikke kan fungere uten forbindelse med den kristne kulturarven.

Det betyr i praksis at KrF blant annet vil sikre at:

*Kristen formålsparagraf i barnehage og skole fastholdes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer