Vil suspendere tingretts- dommeren fra hans stilling

Domstoladministrasjonen vil ikke at mannen skal fungere som dommer så lenge han er siktet.

LØSLATT I GÅR: Den sexsiktede tingrettsdommeren ble løslatt fra varetekt torsdag kveld, men Oslo tingrett mener det er grunn til å mistenke mannen for forholdene han er siktet for. Derfor ønsker hans arbeidsgiver at han skal suspenderes fra sin stilling som tingrettsdommer. Her er politiadvokat Kari Kirkhorn og mannens forsvarer, Tor Erling Staff, i diskusjon under fengslingsmøtet.
Foto: Morten Holm / Scanpix
LØSLATT I GÅR: Den sexsiktede tingrettsdommeren ble løslatt fra varetekt torsdag kveld, men Oslo tingrett mener det er grunn til å mistenke mannen for forholdene han er siktet for. Derfor ønsker hans arbeidsgiver at han skal suspenderes fra sin stilling som tingrettsdommer. Her er politiadvokat Kari Kirkhorn og mannens forsvarer, Tor Erling Staff, i diskusjon under fengslingsmøtet. Foto: Morten Holm / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den siktede tingrettsdommeren ble i går løslatt fra varetekt av Oslo tingrett. Politiet godtok kjennelsen og slapp mannen fra varetekt.

Men siktelsen mot mannen i 60-åra er opprettholdt og støttes av Oslo tingrett.

Domstolen mener det er skjellig grunn til å mistenke mannen for å ha antastet en 11 år gammel jente på lokaltoget til Holmlia, og for å sex-chattet med mindreårige på internett.

På den bakgrunn har Domstoladministrasjonen i dag bedt Justisdepartementet om å suspendere den siktede dommeren fra sin stilling som tingrettsdommer.

- Kjennelsen fra Oslo tingrett viser at det skjellig grunn til å mistenke mannen for begge forholdene som politiet har siktet ham for. Vi har derfor foreslått overfor Justisdepartementet at mannen suspenderes fra sin stilling med umiddelbar virkning, sier fagdirektør Erling Moe i Domstoladministrasjonen til Dagbladet.

Det er opp til å departementet å vurdere om han skal suspenderes. Kommunikasjonsrådgiver Steffen Aagedal opplyser til Dagbladet at de har mottatt anmodning og at den nå vurderes.

- Vi legger til grunn at departementet følger vårt forslag, sier Moe.

En eventuell suspensjon vil i første omgang gjelde i seks måneder framover.

- Dette er en såpass alvorlig sak, slik at vi ønsker ikke at han skal fungere som dommer så lenge han er siktet og etterforskningen pågår, sier Moe.

Siktedes forsvarer, Tor Erling Staff, ønsker foreløpig ikke å kommentere saken.

I sin politiforklaring har den siktede sagt at det var et uhell da han tok jenta på låret på toget. Han begrunner chattingen på internett med at det hele var i forskningøyemed.