- Vil SV kvotere inn innvandrere til jobber?

NETTMØTE: Les svarene fra Kristin Halvorsen (SV).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Nå er det fem dager igjen til valget, og fremdeles har en tredjedel av oss ikke bestemt oss for hva vi skal stemme. I dag kan du spørre Sosialistisk Venstreparti-leder og finansminister Kristin Halvorsen om det du vil.

I går kom gladmeldingen for SV om de får 11,5 prosent i oppslutning på landsbasis, som er tangering av årsbeste måling på kommunevalgbarometeret, ifølge Nettavisen.

- Er schizofrene

I riksmedia har valgkampen til dels vært preget av nasjonale spørsmål, blant annet eldreomsorg. Det var temaet da Halvorsen talte på Karl Johan i Oslo i slutten av august.

Se filmen, som er lagt ut på Youtube.com, under (Du må trykke to ganger på videovinduet for at det skal spille):

Selv om SV har kjempet for sine saker to år i regjering får de kritikk av leder i Attac Norges Marte Nilsen. Hun mener regjeringen er schizofren.

«Hva er det regjeringen vil? Ønsker den mer demokrati og rettferdig fordeling og å bidra til å utrydde fattigdommen både her hjemme og internasjonalt? Eller tusler man rundt i et forsøk på å gjøre alle til lags?»

Etter 10. september får det mest radikale regjeringspartiet muligheten til å vise hva de vil med norske kommuner.

SVARER DEG I DAG: Finansminister og SV-leder Kristin Halvorsen svarer på dine spørsmål i dag. Foto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet
SVARER DEG I DAG: Finansminister og SV-leder Kristin Halvorsen svarer på dine spørsmål i dag. Foto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet Vis mer

- Dropp deltidsarbeidet

På lørdag slapp SVs nestleder Audun Lysbakken nyheten om partiet vil tilby alle deltidsansatte i kommunene heltidsjobb eller større deltidsjobb.

- Rødgrønne kommuner må gå i spissen for å avskaffe uønsket deltidsarbeid, sier SVs nestleder Audun Lysbakken til Klassekampen.

109.000 personer er ifølge Statistisk sentralbyrås siste arbeidskraftundersøkelse «undersysselsatt», det vil si at de ønsker større stilling enn de har i dag. 78.000 av disse er kvinner, melder avisa.

- Økt bemanning og flere i fulle stillinger er nøkkelen til en bedre og mer stabil omsorg, sier Lysbakken til Klassekampen.