Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil sverte vitnene

De fornærmede, som skal være mishandlet, mørbanket og presset for penger, kan vente et råkjør når de skal vitne mot Shahid Rasool.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Advokatene Feydt og Helgheim mener de kan dokumentere at politiets kronvitner selv er kriminelle og at de mangler enhver form for troverdighet.

Shahid Rasool framsto i retten i går som særdeles veltalende og som et stort spørsmålstegn til den omfattende og svært alvorlige tiltalen.

«Det er jo ikke riktig. Jeg kan ikke forstå,» gikk igjen når den 34 år gamle pakistaneren ble konfrontert med de kriminelle handlingene han er tiltalt for.

- Venner

Hovedfornærmede - en indisk barndomsvenn av Rasool - har i politiavhør beskrevet groteske overgrep fra Shahid Rasools side.

- Jeg har aldri slått eller truet ham. Når vi har vært sammen har det aldri vært problemer. Vi var venner. Jeg var også invitert i bryllupet hans. Foreldrene hadde vært i India og familien hadde funnet en kvinne han skulle gifte seg med, sa Rasool.

Beskyttelse

På direkte spørsmål fra sin egen forsvarer, advokat Fridtjof Feydt, om hva som kunne være motivet til vennen, svarte Rasool:

- Vi (fornærmede og Rasool, red.anm.) har aldri vært uvenner. Ingen kan bekrefte det motsatte. Men han hadde store økonomiske problemer og mange kreditorer var på jakt etter ham. Nå har han fått gratis beskyttelse av politiet. Ingen av kreditorene får tak i ham lenger. Han visste jo at politiet ikke var glad i meg, forklarte Rasool.

Troverdighet

Advokatene Vidar Helgheim og Fridtjof Feydt bekreftet i går overfor Dagbladet at de kommer til å gå hardt på vitnene og belyse deres troverdighet.

- Flere av politiets vitner har et kriminelt rulleblad. Vi ønsker å belyse deres motiver og troverdighet, sier Fridtjof Feydt.

En av de fornærmede er selv straffet for både grov vold og utpressing.

Politiets kronvitne - inderen som Shahid Rasool hevder alltid har vært en nær venn - har flere konkurser bak seg. Forsvarerne vil gjøre alt de kan for å sette ham i et dårlig lys. Aktoratet, ved politiadjutant Reidar Bruusgaard og politiadvokat Nicolai Bjønnes, vil ventelig forsøke å avvise Helgheim og Feydts forsøk på trekke vitnenes troverdighet i tvil. De to aktorene har allerede gjort det klart at de er klar over forsvarets taktikk, og vil ventelig legge vekt på at selv om ofrene er kriminelt belastet, er de ikke lovlig vilt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling