Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil ta bilen fra Siv Jensen

Stortingets presidentskap vil stanse firmabilordningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Stortingsrepresentantene skal ikke lenger kunne kjøpe firmabil og andre frynsegoder som personlig trener og ekstra lønn, på skattebetalernes regning.

Presidentskapet startet i går behandlingen av nye retningslinjer for bruken pengene partigruppene på Stortinget mottar i driftsstøtte, skriver VG. Et klart flertall skal allerede ha blitt enige om noen prinsipper:

•Mer enn 100 millioner kroner bevilges til partigruppene på Stortinget hvert år. Disse pengene skal ikke brukes på lønn til representantene.

•Det skal ikke bevilges goder som er skattepliktige, det vil si bil, personlig trener, frisør osv.

•Bare den parlamentariske lederen vil kunne få ekstralønn fra partigruppa.

Nestleder i Høyre, Jan Tore Sanner og nestleder i Venstre, Trine Skei Grande vil miste flere tusen i måneden med disse nye reglene.

- Hvis presidentskapet faller ned på at vi ikke kan kjøpe firmabil, så følger vi det. Da er vi nødt til å dekke utgiften gjennom partiets egne penger. Jeg synes det er litt merkelig, for vi mener en slik bil er relevant i forhold til jobben til Siv som parlamentarisk leder, sier Per Sandberg, nestleder i Frp.

Ifølge VG er Stortingets visepresident Carl I. Hagen uenig med resten av presidentskapet. Han mener partigruppene skal få bruke pengene slik de vil.

MISTER BILEN: Stortingets presidentskap ønsker å stramme inn på hva partigruppene på Stortinget bruker driftsstøtten på.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling