Vil ta dagpengene fra utenlandske fanger

Det skal ikke lønne seg for utenlandske kriminelle å sitte i norske fengsler. Derfor krever Åse Michaelsen (Frp) at det skal bli slutt med dagpenger til utlendingene.

FENGSEL BARE FOR UTLENDINGER:  Åse Michaelsen og Frp vil at utenlandske statsborgere skal sone i egne slitte fengsler og at de ikke skal ha sosiale goder. Hun ønsker at nedslitte fengsler som Oslo fengsel skal omgjøres til fengsel for utlendinger. Foto Robert S. Eik/Dagbladet
FENGSEL BARE FOR UTLENDINGER: Åse Michaelsen og Frp vil at utenlandske statsborgere skal sone i egne slitte fengsler og at de ikke skal ha sosiale goder. Hun ønsker at nedslitte fengsler som Oslo fengsel skal omgjøres til fengsel for utlendinger. Foto Robert S. Eik/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Justisminister Knut Storberget har heldigvis forstått noe. Nå åpner han for egne utenlandske avdelinger i norske fengsler. Hvor bare utlendinger og ikke norske fanger skal sone sine fengselsstraffer. Men det er ikke nok, fastslår Åse Michaelsen, Frp's representant i Stortingets justiskomité.

Egne fengsler Michaelsen vil ha egne fengsler for utlendinger.

- Utenlandske fanger skal ikke ha dagpenger, tilgang på Internett eller andre sosiale goder når de soner straffene sine i Norge, sier Michaelsen til Dagbladet.

- Da justiskomiteen var på besøk i Romania ble vi faktisk advart av justismyndighetene der om at soningsforholdene i norske fengsler var bedre enn hotellstandard  i Romania. Og at dagpengene var mer verdt enn en dagslønn, sier Michaelsen.

Frp vil bruke gamle norske fengsler, hvor standarden er lav, slik at det skal bli mer skremmende å bli satt i et norsk fengsel.

- Avskrekke - Det nye fengselet i Halden blir som ferieopphold for kriminelle utlendinger. Vittige tunger kaller Halden fengsel for Halden resort. En kriminell fra for eksempel Romania vil oppleve at han får mer utbetalt i dagpenger i Norge, enn hva som er en vanlig lønn i hjemlandet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer