- Vil ta de store fiskene

Politiet bør få færre oppgaver og bruke mindre tid på narkotikabrukere, utelivsvold, prostitusjon og tigging. Det sier justisminister Knut Storberget (Ap).

MÅ VELGE BORT: — Vi kan ikke bevilge oss bort fra alle problemer. På tross av at vi aldri har bevilget mer penger til politiet krever alle mer. Vi må tørre å si nei. Politiet kan ikke ta alt. Noen må vi velge bort, sier justisminister Knut Storberget (Ap) til Dagbladet. Foto: HÅKON EIKESDAL/DAGBLADET
MÅ VELGE BORT: — Vi kan ikke bevilge oss bort fra alle problemer. På tross av at vi aldri har bevilget mer penger til politiet krever alle mer. Vi må tørre å si nei. Politiet kan ikke ta alt. Noen må vi velge bort, sier justisminister Knut Storberget (Ap) til Dagbladet. Foto: HÅKON EIKESDAL/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): — Vi må jobbe hardere for å ta de store fiskene, sier justisminister Knut Storberget (Ap): De siste dagene har Dagbladet avdekket stor frustrasjon blant andre Politiet, Økokrim, Oslo Børs og Skatteetaten over at man ikke får etterforsket økonomisk kriminalitet.

Les også: «Politiet innrømmer åpent at de må la skurkene gå»Justisminister Knut Storberget (Ap) erkjenner overfor Dagbladet at dette er en stor utfordring. Han forteller at de har økt bevilgningene til Økokrim, opprettet økoteam i samtlige politidistrikt, hvitvaskingsteam i Kripos og satset på datateknologi for å bekjempe denne formen for kriminalitet. Men dette er ikke nok.

— Debatten bør nå rettes mot prioritering og virkemiddelvalg, sier Storberget.

Nye tiltak — I dag er det slik at politiet bruker for mye ressurser på de som sliter mest og for lite ressurser på de som har mest, sier Storberget. Han foreslår nå tiltak for å rette opp skjevheten:

• Gi etater og tilsyn som skatteetaten, finanstilsynet og tollvesenet mer makt, slik at de blant annet kan bøtelegge og å gi foretakstraff.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer