Vil ta en øl og snakke om det.

Obama kalte politiet dumme etter at de arresterte svart Harvard-professor utenfor sitt eget hjem. Nå prøver han å omformulere seg etter massiv kritikk.

ANGRER: Barack Obama innrømte at hans ordvalg, om at politiet i Cambridge som pågrep professor Henry Louis Gates var dumme, ikke var det beste. TOPSHOTS/AFP PHOTO/Jewel SAMAD
ANGRER: Barack Obama innrømte at hans ordvalg, om at politiet i Cambridge som pågrep professor Henry Louis Gates var dumme, ikke var det beste. TOPSHOTS/AFP PHOTO/Jewel SAMAD Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): En av USAs fremste akademikere anklaget politiet for rasisme, etter at han ble pågrepet da han skulle låse seg inn i sitt eget hjem tidligere i uken.

Harvard-professoren Henry Louis Gates er svart og har tidligere vært å finne på listen over USAs 25 mest innflytelsesrike personer. Den 58 år gamle professoren nektet å identifisere seg og var ikke nådig i språkbruken da politifolkene nektet å tro på at huset var hans.- Slik behandles svarte i USA, skrek Gates, mens ble lempet inn i politibilen og kjørt til stasjonen.

Dumt gjort av politietBarack Obama ble under en pressekonferanse på onsdag spurt om hendelsen der Gates ble arrestert, og presidenten svarte med å si at politiet oppførte seg dumt. Obama uttalte også at svarte og latinamerikanere har i altfor mange år opplevd å bli stoppet av politiet helt uten grunn.

Obamas uttalelser ble ikke godt mottatt av Cambridge-politiet og politiførstebetjenten som foretok arrestasjonen.

- Jeg syntes det er skuffende at han beveger seg inn på et området han ikke kan noe om.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer