Vil ta et oppgjør med hatkrim på bygdene

Høyre-politikere ønsker at politiet skal få opprette hatkrimgrupper i flere politidistrikt. Velkommen etter, sier Arbeiderpartiet.

SKADEVERK: Flere vegger i huset til et lesbisk par skal ha blitt tagget ned, og det er gjort omfattende ødeleggelser i familieboligen. Et piano i huset ble tagget med «fitter». Foto: Privat
SKADEVERK: Flere vegger i huset til et lesbisk par skal ha blitt tagget ned, og det er gjort omfattende ødeleggelser i familieboligen. Et piano i huset ble tagget med «fitter». Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge Oslo politidistrikts årlige rapport om hatkriminalitet har det vært en økning i tilfeller de siste åra. 238 forhold ble kodet som hatkriminalitet i fjor. Dette er en økning på 20 prosent fra 2017 og en økning på 66 prosent fra 2015. 2015 var det første året Oslo politidistrikt hadde en egen hatkrimgruppe.

20 prosent av forholdene gjelder hatkriminalitet rettet mot LHBT-personer.

I begynnelsen av juni skrev Dagbladet om et lesbisk ektepar i Sandnes som fikk trusselbrev knyttet til deres legning. De opplevde at noen brøt seg inn i boligen for å gjøre hærverk. Blant annet ble et piano i boligen tagget med ordet «fitter».

- Vi ser at det er tagget ytringer mot homofili i boligen, og det kan være rammet av straffelovens paragraf 185 om hatefulle ytringer. Det vil bli en juridisk vurdering om det som er skrevet i boligen rammes av denne paragrafen, uttalte etterforskningsleder Elisabeth Vorland, ved Vest politidistrikt til Stavanger Aftenblad etter hendelsen.

Vil ha flere hatkrimgrupper

Helge Ytterøy L'orange, leder for Høyres homonettverk, Åpen Høyre, sier til Dagbladet at det er behov for hatkrimgrupper også utenfor Oslo. Han viser spesielt til saken i Sandnes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer