Vil ta flere barneranere i helga

Politiet varsler flere pågripelser av barneranere i Oslo. I går ble 12 barneranerne pågrepet i en storstilt politaksjon. Guttene mellom 16 og 18 år er siktet for 74 barneran.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo-politiet pågrep alle 12 i en aksjon tidlig i går morges. Omlag 20 polititjenestemenn plukket guttene opp både hjemme og på skolen.

- Vi er godt fornøyd med at vi klarte å finne alle 12, sier politiavdelingsleder Bjørn Bråten til Dagbladet :på nettet.

Somalisk opprinnelse

Politiet bekrefter i dag at alle guttene er av somalisk opprinnelse og bor i Oslo. Minst ett skytevåpen skal ha blitt beslaglagt hos barneranerne, skriver Aftenposten.

- Vi har jobbet med saken siden seint i høst og gikk i går til pågripelse av alle 12. Du kan trygt si at dette er kjernen i barneranermiljøet, sier Bråthen.

Ni av de siktede ble løslatt etter avhør i går kveld. Ytterligere to ble løslatt i dag, mens sistemann fremdeles sitter i avhør hos politiet.

Etter avhøret vil politiet bestemme seg for om 17-åringen skal varetektsfengsles.

- Det kommer helt an på hva han har forklart. De andre ble løslatt fordi det ikke var fare for bevisforspillelse, sier politijurist Hans Jørgen Bender til Dagbladet :på nettet.

Skjelver

Politiet ser de 12 pågrepne som kjernen i barneranermiljøet i Oslo. Men i løpet av helgen vil politiet hente inn enda flere i samme miljø.

- Det er godt mulig og sannsynlin at flere blir pågrepet i helga. Vi håper virkelig miljøet skjelver nå, sier Bender.

Barneranere skal ha operert i sentrum, i områdene rundt Rådhusplassen og Nationalteateret. Ofrene er stort sett 15-16-åringer som blir fratatt klær, kontanter og mobiltelefoner.