Vil ta fra pressen

Frp leter etter steder å kutte i statsbudsjettet. Nå vil Hagen ta fra pressen og gi til fattige og syke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fremskrittspartiet vil kreve kraftige kutt i pressestøtten i budsjettforhandlingene med Bondevik-regjeringen. Det sier mediepolitisk talsmann Ulf Erik Knudsen i Frp til Kampanje.

Ifølge Knudsen vil Frp fremme krav om at hele pressestøtten avvikles i løpet av ett til to år. I regjeringens budsjettforslag for 2003 utgjør pressestøtten totalt 298,5 millioner kroner.

- Å kutte hele støtten på ett år kan bli vel dramatisk. Det er mer sannsynlig at vi vil foreslå en vesentlig reduksjon neste år, sier Knudsen.

I år mottar 129 aviser til sammen 234,4 millioner kroner i produksjonstilskudd. I tillegg kommer støtten til forskjellige publikasjoner.

Vil kutte det meste

Frp vil kutte all støtte til avisene, muligens med unntak av nummer to-avisene og de minste lokalavisene.

- Hvis vi går inn i en flertallsregjering kan det hende at vi vil akseptere at nummer to-avisene og lokalavisene får pressestøtte, sier Knudsen.

De såkalte meningsbærende avisene vil ikke Frp bruke penger på.

- Vi har lite til overs for at staten gir penger til meningsavisene, som for eksempel Dagsavisen, Klassekampen, Vårt Land og Nationen, sier Knudsen.

De meningsbærende mottar i alt 109,5 millioner kroner i statlig produksjonstilskudd i år. Skulle Frp få gjennomslag for sitt forslag, innebærer det at alle disse avisene trolig vil havne i skifteretten.

Ingen garanti

Kulturminister Valgerd Svarstad Haugland (KrF) sier til Kampanje at hun ikke kan garantere for pressestøtten under budsjettforhandlingene.

- Jeg kan garantere for at jeg skal kjempe det jeg kan for at pressestøtten forblir uendret, men jeg kan ikke garantere for resultatet av forhandlingene, sier Svarstad Haugland.

(NTB)

MOT PRESSESTØTTE:</B> Frp vil ta pressestøtten fra de fleste avisene. Hvis Hagen får viljen sin, kan flere aviser bli nedlagt.