Vil ta imot flyktninger fra Danmark

200 syriske flyktninger har mistet oppholdstillatelsen i Danmark, som ønsker å sende dem tilbake til Syria. Unge Venstre-leder Sondre Hansmark ønsker å hente dem til Norge - og advarer mot konsekvensene hvis Arbeiderpartiet vinner valget.

I LIMBO: Mor Sabrina al-Fayyad i midten sitter sammen med familien som har mistet oppholdstillatelsen i Danmark. Familien stilte til intervju med AFP tidligere i mai og snakket om den usikre situasjonen. Foto: Tom LITTLE / AFP / NTB
I LIMBO: Mor Sabrina al-Fayyad i midten sitter sammen med familien som har mistet oppholdstillatelsen i Danmark. Familien stilte til intervju med AFP tidligere i mai og snakket om den usikre situasjonen. Foto: Tom LITTLE / AFP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Danmark har som eneste europeiske land besluttet at Damaskus er trygt nok til at syriske flyktninger kan returnere til hjemlandet.

Beslutningen har vakt sterke reaksjoner både i Danmark og internasjonalt.

Så langt er det 200 flyktninger som ikke har fått fornyet oppholdstillatelse, men Danmark har ikke diplomatiske bånd med Syria så de kan ikke tvangsreturneres.

Unge Venstre-leder Sondre Hansmark reagerer sterkt på danskenes praksis og peker på at det er Arbeiderpartiets søsterparti Socialdemokratiet med Mette Fredriksen som statsminister som har tatt beslutningen.

- Danmark har som eneste europeiske land sagt at de ønsker å sende asylsøkere og flyktninger tilbake til Syria. Det er et land som er trygt for de aller færreste, i hvert fall for dem som har flyktet. Sosialdemokrater i Europa ønsker nå å sende flyktninger til krigsherjede land og det er et klart frampek på hva slags politikk vi kan få hvis Arbeiderpartiet vinner valget, sier Hansmark til Dagbladet.

Inviterer til Norge

Hansmark mener Norge bør tilby de 200 syrerne en ny start - i Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer