Vil ta likestillingen fra SV's Inga Marte

Anniken Huitfeldt vil heller at likestilling blir arbeidsminister Hanne Bjurstrøms ansvar.

KRANGLER OM LIKESTILLING:Leder for Aps kvinnenettverk vil flytte ansvaret for likestilling fra barne-, likestillings-, og inkluderingsdepartementet og over til arbeidsdepartementet. Det synes SVs likestillingsminister er en dårlig idé. Foto: Agnete Brun og Nina Hansen/ Dagbladet
KRANGLER OM LIKESTILLING:Leder for Aps kvinnenettverk vil flytte ansvaret for likestilling fra barne-, likestillings-, og inkluderingsdepartementet og over til arbeidsdepartementet. Det synes SVs likestillingsminister er en dårlig idé. Foto: Agnete Brun og Nina Hansen/ Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Leder for Aps kvinnenettverk og kulturminister, Anniken Huitfeldt vil fjerne ansvaret for likestilling fra barne-, likestillings-, og inkluderingsminister Inga Marte Thorkildsen (SV).

I stedet skal ansvaret for likestilling overføres til arbeidsministeren, som i dag er Aps Hanne Bjurstrøm.

- Jeg vil gjerne reise en debatt om ikke det er på tide å plassere ansvaret for likestilling under statsråden som har ansvar for arbeidslivet, sier Huitfeldt til Dagbladet.

Store familiereformer Huitfeldt mener de store likestillingsreformenes tid på familieområdet er forbi.

- Det er i arbeidslivet at de store reformene bør komme nå, særlig i forhold til kvinner i ufrivillig deltid og uføre, sier Huitfeldt og forklarer:

- Siden barne- og familiedepartementet ble opprettet i 1989 har antallet barnehageplasser blitt fordoblet. Det samme har foreldrepermisjonstida. Vi har gjennomført store familiepolitiske reformer de seinere årene.

Kvinner mest syke Selv om det fortsatt er noe som gjenstår, mener Huitfeldt tida er inne for et politisk taktskifte på likestillingsområdet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer