Vil ta livet av Hagen

Carl I. Hagen mottok i går et ytterst grovt trusselbrev rettet mot ham og kona Eli Hagen. Brevskriveren varsler at begge to skal «tas av dage» hvis ikke eksklusjonssaken i Oslo Frp avblåses og Hagen går av. Nå får Carl I. og Eli Hagen politibeskyttelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bråket rundt Oslo Frp tok i går en dramatisk vending. Det grove trusselbrevet ble sendt partiformann Carl I. Hagen på Stortinget. Den eller de som står bak brevet sendte også en kopi til politisk avdeling i Dagbladet og andre medier.

Brevet har et skremmende detaljinnhold som kan tyde på at vedkommende er medlem i Frp eller står partiet nært. Etter det Dagbladet forstår er det denne detaljinnsikten om konflikten i Oslo Frp, kombinert med de grove truslene, som ryster Carl I. Hagen.

I går formiddag kontaktet han politiet, og i all hemmelighet på et møterom i Stortinget diskuterte Hagen og politiet denne alvorlige saken.

Møtet gjorde at Carl I. Hagen kom for seint til en debatt på Håndverkeren i Oslo i regi av Flyktningerådet. Intetanende om hva Hagen var opptatt med, måtte de andre partilederne og andre debattanter vente.

Skremmende nøyaktig

Dagbladet vet at Carl I. Hagen tar trusselbrevet meget alvorlig, men Hagen vil ikke utdype hva han tror og tenker om saken.

- Jeg har gitt originalen til politiet og hatt et møte med dem. Mer vil jeg ikke si om denne saken, sa Carl I. Hagen til Dagbladet i går.

Etter det Dagbladet forstår, har han aldri tidligere mottatt et liknende brev. Trussel- og sjikanebrevene den omstridte politikeren har fått opp gjennom åra, har vært av en langt mer amatørmessig art.

Denne gangen framsettes det grove og detaljerte drapstrusler. Alle organisatoriske begreper rundt eksklusjonsprosessen i Oslo Frp, tidspunkt for møter, bosted og arbeidssted for Hagen er korrekt gjengitt.

Nedbrutt

Det var Eli Hagen som åpnet brevet med det dramatiske innholdet i går. Hun arbeider som rådgiver for ektemannen på Stortinget, og var i går nedbrutt og sterkt beveget. Det rettes også direkte trusler mot Eli Hagen. I tillegg inneholder brevet sterkt nedsettende omtale av henne.

Budskapet i brevet er intet mindre enn at Carl I. Hagen, på søndagens sentralstyremøte, må stoppe hele eksklusjonsprosessen, og trekke seg som partileder. Hvis ikke blir det gjort alvor av drapstruslene, heter det.

Spekulasjoner

Brevskriver(ne) gjør det klart at de selv har deltatt på Frp-arrangementer med Carl I. Hagen.

Det er umulig å fastslå hvem som står bak dokumentet. I Frp-kretser vil spekulasjonene trolig gå i to retninger:

  • Det kan være et reelt trusselbrev for å stoppe eksklusjonene av styret i Oslo Frp.
  • Det kan også være et merkelig forsøk på å hjelpe Carl I. Hagen ved å klistre truslene på Hagens motstandere i Oslo Frp.
<B>BESKYTTES:</B> I går diskuterte Carl I. Hagen trusselbrevet med politiet. Hagen og kona Eli har nå fått politibeskyttelse.
<B>NEDBRUTT:</B> Eli Hagen åpnet brevet, siden hun abeider som sin manns rådgiver på Stortinget.