Vil ta lønnsansvaret fra politimesterne

Politidirektør Ingelin Killengreen mener politimestrene i Oslo og Asker og Bærum har gått over sine fullmakter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et brev til Justisdepartementet unntatt offentligheten ber Killengreen Arbeids- og administrasjonsdepartementet frata politimestrene Anstein Gjengedal i Oslo og Torodd Veiding i Asker og Bærum muligheten til å forhandle lønn og drive personalpolitikk.

Utspillet kommer fordi hun mener politidistriktene har brukt for mange penger til økt lønn ved å oppjustere et stort antall politistillinger, og at politimestrene med dette har gått ut over sine fullmakter og rammeavtalen som er fastsatt.

- Dette er en problemstilling som angår samtlige politikamre, og det er viktig at reglene følges, sier Ingelin Killengreen til VG. Hun understreker likevel overfor avisa at hun synes det er vanskelig å kommentere et brev som er unntatt offentlighet.

Politimester Torodd Veiding skal torsdag møte politidirektøren for å diskutere saken. Han synes brevet fra Politidirektoratet var svært lite hyggelig.

- Det som er signalet er at vi skal ikke bruke det systemet som faktisk er forhandlet fram mellom partene, blant annet for å nå målene våre i politireformen som Stortinget har vedtatt. Og det er rimelig alvorlig, sier leder Arne Johannessen i Politiets Fellesforbund til TV 2.

På landsmøtet i PF i desember benektet politidirektøren at hun detaljstyrte, og sa at politimestrene hadde fullmakter til forhandlinger lokalt.

(NTB)