Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil ta luksusbilen

Pensjonistparet fortviler over sparepengene som forsvant, mens den den bedragerisiktede taktekkeren omgir seg med luksus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
 • Tapte sparepengene etter «gratis» taksjekk Ekteparet Hans I. Jacobsen (73) og Sidsel Bauck (75) forteller at de tapte alle sparepengene etter at de i fjor kontaktet et håndverksfirma. Mens ekteparet sitter igjen 570 000 kroner fattigere, kjører taktekker Cato Oliversen (24) rundt i en luksusbil til over en halv million kroner. Bilen, en BMW 520i, kjøpte taktekkeren i starten av oktober. Samtidig har han flere uoppgjorte krav mot seg og måtte nylig møte i forliksrådet. Der ble han dømt til å betale en av sine tidligere kunder 184 000 kroner.

  - Skal stoppes


  Ekteparet har via sin advokat sendt et krav til Namsmannen i Sandefjord, der de begjærer arrest i bilen.

  - Vi sendte inn en arrestbegjæring i slutten av forrige uke. Bakgrunnen er at man ønsker en midlertidig sikring av eventuelle verdier, sier advokat Ulf Larsen i advokatfirmaet Hjort.

  Samtidig har ekteparet Jacobsen og Bauck mottatt en rekke støtteerklæringer etter at Dagbladet omtalte saken i går.

  - Et håndverksfirma ringte og ville hjelpe oss å rette opp skadene som var gjort på huset. Det var selvsagt veldig hyggelig, men vi har allerede gjort det arbeidet, sier Sidsel Bauck.

  - Vi ergrer oss selvsagt over at vi betalte ut så mye, men vi må bare prøve å tenke på noe annet. Da varmer det veldig at folk ringer og er hyggelige, sier Sidsel Bauck.

  Dagbladet var i går i kontakt med flere håndverkere i Oslo og Akershus som ønsker å hindre Oliversens virksomhet. De vil nå gå sammen for å prøve å stoppe håndverkeren fra Sandefjord.

  - Vi har kjent til denne virksomheten over tid. Vi er opptatt av bransjens rykte, sier en håndverker som i frykt for represalier vil være anonym.

  Venter på dokumenter


  Håndverker Cato Oliversen tror ikke at ekteparet vil komme noen vei ved å ta arrest i hans bil.

  - Jeg kan godt stå for det jeg har gjort som er galt, men i denne saken har jeg rent mel i posen. Jeg har vært hos politiet og gitt en fyldig forklaring. Jeg har gitt politiet mitt samtykke til at de kan gå gjennom mitt regnskap, sier Oliversen.

  - Dette er en historie som jeg ikke kjenner meg igjen i. Jeg har fått opplyst at det var flere håndverkere som jobbet på denne eiendommen. Jeg har ikke gjort noe galt, men jeg kan selvsagt ikke svare for hva andre har gjort. Jeg merker meg at ekteparet også har saksøkt en annen håndverker som jeg ikke har noen forbindelse med. Så langt har det ikke kommet inn noe slikt søksmål mot meg, sier Oliversen, som hevder han kan framlegge dokumentasjon på sitt arbeid hos ekteparet.

  Sammen med sin advokat venter han nå på å få oversendt politidokumentene i saken.

  - Vi har purret for å få oversendt dokumentene. Politiet har opplyst at det var flere som jobbet for og mottok penger fra ekteparet. Vi vil nå se nærmere på hvilken rolle de har i saken, sier Oliversen.

NY BIL: Samme måned som han ble dømt i forliksrådet, kjøpte taktekkeren fra Sandefjord en ny BMW til over en halv million kroner. Nå vil pensjonistenes advokat sikre pant i bilen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media