Vil ta norske halliker

TROMSØ (Dagbladet): Flere nordmenn er i politiets søkelys som bakmenn for den stadig økende horetrafikken fra Russland til Nord-Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Vi etterforsker nå personer i flere politidistrikter i Troms og Finnmark, sier politimester Ketil Haukås ved Sør-Varanger politidistrikt til Dagbladet.

Haukås leder en gruppe nedsatt av Justisdepartementet for å se på kriminelle sider ved sexhandelen i nord. Utvalget samarbeider med russisk politi for å sette søkelyset på et miljø hvor jenter beskytter jenter og ingen skimter mannfolkene som tjener på det hele.

Kommer i busser

Politiet har skaffet seg en god oversikt over den jevne trafikken av russiske jenter til bygder og tettsteder i Nord-Norge. Hver helg drar busser med russiske jenter til små og større avkroker hvor det finnes en campingplass eller et gjestehus som tilbyr billig overnatting.

- Det er straffbart å leie ut rom til ervervsmessig utukt. Hvis innehaveren skjønner at de russiske jentene selger sex, rammes virksomheten av straffeloven. Vi etterforsker nå flere slike saker, sier politimester Ketil Haukås. - Trafikken har betydelig omfang. I løpet av vinteren håper vi å komme til bunns i noen av sakene vi har plukket ut, sier Haukås til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer